RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- I will hunt them down and kill them

Sist oppdatert:
Robert Keith tar full kontroll over informasjonen til investorer i Fast og advarer analytikere mot å skrive noe han ikke liker
Robert Keith, investor og styreformann i Fast, skal ta hovedansvaret for Investor Relation i selskapet. Det bekrefter Keith i et intervju med iMarkedet.

Keith sier til iMarkedet at behovet for en mer stringent informasjonspolitikk overfor analytiker og investorer har kommet i takt med at selskapet vokser og tiltrekker seg mer oppmerksomhet fra institusjonelle investorer fra inn- og utland.

Radio Silence

De første endringene Keith vil gjennomføre er at etter hver kvartalspresentasjon, som skal foregå etter børsslutt, vil selskapets ledelse være tilgjengelig for analytikere og investorer i tre dager. Etter det går de inn i det Keith kaller "Radio-silence."

- Vi gjør dette for å sikre at alle får lik informasjon, og at det ikke dukker opp spekulasjoner om at noen har snakket med noen mellom presentasjonene, sier Keith til iMarkedet.

Åtte uker etter hver kvartalspresentasjon vil selskapet avholde en "mid-quarter" oppdatering, som skal være tilgjengelige for alle – og hvor presentasjonsmaterialet skal publiseres.

- På disse oppdateringene skal vi rettlede analytikerne om hvordan estimatene er og hvordan markedet har endret seg. Vi vil også offentliggjøre hvordan nye kontrakter vil slå inn i resultatet, sier Kieth til iMarkedet.

Venter dekning fra utlandet

De analytikerne som vil publisere analyser om selskapet blir også bedt om å sende disse inn til Keith forut for publiseringen.

- Vi vil se på analysene på forhånd og samtale med analytikerne slik at vi får faktaene til å stemme. Vi skal ikke overstyre hva de skal mene, men vi er opptatt av at fakta blir rett. Skriver de noe jeg ikke liker så skal jeg jakte dem ned og drepe dem, sier Keith spøkefullt til iMarkedet.

Den engelske investoren sier også at han venter at meglerhus og analytikere utenfor Norge begynner å se på selskapet fremover, og venter at innen det neste året vil være igangsatt dekning fra utenlandske meglerhus.

Keith mener at investorene på Oslo Børs har vært fair med Fast som selskap, og forstår selskapet godt.

- Jeg tror investorene forstår oss godt. I Norge har man ikke så mye erfaring med internasjonale suksesser på teknologisektoren. Det er få selskap i Norge, utenom innen olje og gass, samt shipping, som har blitt til internasjonale suksesser. Ser man på klientlisten til Fast, som inneholder meget imponerende navn, så viser dette at vi tydeligvis gjør noe rett, sier Kieth til iMarkedet.

Han er ikke i tvil om at dersom selskapet vokser slik de antar de skal vokse de neste 12 til 18 månedene, så vil selskapet få den behandlingen de fortjener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere