*Nettavisen* Nyheter.

- I ytterste konsekvens må statsråder gå av

Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Personer i lederposisjoner må ta ansvar når kritikken kommer, sier KrF-leder Knut Arild Hareide om 22. juli-kommisjonens rapport.

13.08.12 15:25

Statsråder og etatsledere må være forberedt på å gå av hvis 22. juli-kommisjonen dokumenterer grov tjenesteforsømmelse. Det mener Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide.

- Før 22. juli var det ikke gjort god nok jobb i etatene når det gjelder beredskap og samarbeid mellom etatene, og å sette enkeltpersoner i stand til å gjøre en god nok jobb. Derfor mener jeg at vi var for naive. Vi må jobbe mer systematisk med sikkerhet, sier Hareide til Dagens Næringsliv.

Han varsler at folk i lederposisjoner må ta ansvar når kritikken kommer.

- Jeg tror at de som sitter i posisjoner må være klare til å ta ansvar, og særlig de som sitter i lederposisjoner. Ikke minst må de i toppolitiske lederposisjoner være forberedt på det. Jeg tror likevel at dette ikke skal bli noe politisk spill, men at vi skal gjøre det vi kan for å forbedre vår sikkerhet. Det er dét dette handler om, sier Hareide.

I ytterste konsekvens må statsråder og etatsledere være forberedt på å gå av, mener KrF-lederen.

- Ja, det mener jeg. Men jeg kommer ikke til å begynne i den enden, å se på hvem som sitter med det personlige ansvaret. Hovedpoenget må være hvordan vi kan bli bedre og gjøre Norge tryggere, sier Hareide. (©NTB)

Dette skjer mandag

12.00. Overlevering av rapporten til statsminister Jens Stoltenberg i Parkveien 45.

13.00: Kommisjonens pressekonferanse og presentasjon av rapporten. Samtidig gjøres rapporten tilgjengelig i opptrykket form og på kommisjonens nettsider. Der kan du også følge pressekonferansen direkte.

17.00: Politidirektør Øystein Mæland, politimester Sissel Hammer (Søndre Buskerud) og politimester Anstein Gjengedal (Oslo) møter pressen for kommentarer til rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.