RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke akkurat planlagt

(PRIVAT)
Sist oppdatert:
Hun var gift tobarnsmor før hun var 20, men å være ung mor er ikke nødvendigvis negativt.

(SIDE2:) - Jeg elsker rollen som mor og kone, sier 21 år gamle Camilla Kvarsvik. Sammen med ektemannen Håkon har de sønnen Oliver (3) og datteren Mathilde (1).

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Kjent fra «Unge Mødre»
Høsten 2008 fikk vi følge den unge moren Camilla Kvarsvik i TV-serien «Unge Mødre». Hun er mamma til lille Oliver og i løpet av serien ble det kjent at Camilla ventet enda et barn.

- Jeg fant ut at jeg var gravid med Oliver når jeg var 17 år gammel. Han var på ingen måte planlagt, men den beste uplanlagte tingen vi noensinne har gjort, forteller Camilla ærlig til Side2.

Hun innrømmer at det er tøft og slitsomt å være mor, kone og en bestevenn samtidig som hus og hjem skal holdes rent og pent. Men selv om det kan virke krevende føler Camilla seg priviligert:

- Jeg elsker rollen min som mor og kone, idag kunne jeg ikke drømt om noe annet.

Hun var med på «Unge Mødre» for å vise andre at man ikke trenger ti års erfaringer med det ene og det andre for å være godt etablert med både mann, barn, hus og jobb.

- Jeg ville vise andre at det er ikke bare er single unge jenter som blir gravide, det er også unge personer i et fast forhold. Vi som har blitt mødre i en ung alder gjør så godt vi kan, det er det viktig at andre også kan se, forklarer hun.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Ikke aktuelt med abort
Camilla rakk så vidt å fylle 18 år før eldstemann Oliver kom til verden.

- Han kom 8 dager etter min 18-årsdag. Det å si at jeg var 18 år og mamma var ikke fullt så flaut som det ville vært om jeg var 17, sier hun.

- Vi snakket aldri om abort, nettopp fordi det ikke er noe jeg er noe for, eller ville gjort. I tillegg var det toget gått siden jeg var over 12 uker på vei når jeg fant det ut med Oliver.

21 måneder etter at sønnen var født kom datteren Mathilde. Denne gangen kom ikke graviditeten like overraskende på det unge paret.

- Mathilde kom til verden før jeg rakk å fylle 20 år. Hun var planlagt, vi følte oss modne for enda ett barn som vi ville gi kjærlighet og omsorg, forteller Camilla.

Fordommer

- Det verste noen har sagt til meg er: «Er ikke du litt for ung til å ha to barn, dette vil dere ikke klare», forteller Camilla.

Hun sier at hun ofte føler at det er de eldre som får fordommer når de hører hennes alder og livssituasjon. Camilla mener alderen ikke avgjør om du er en god mor eller ikke, men modenheten og det å ta ansvar.

- Det hjelper ikke om man er 30 år med masse utdanning dersom en ikke klarer å slå seg til ro og ta ansvar for sitt barn. Jeg tar ansvar for mine handlinger og beslutinger hver dag. Jeg vasker klær, lager mat, skifter bleier, gir kjærlighet og er en trygghet for mine to små hver eneste dag, det i en alder av 21 år. Jeg er jo like mye en mor for mitt barn som en som er 30 år.

Til slutt har Camilla følgende råd til andre unge jenter:

- Et godt råd fra meg til unge mødre eller kommende unge mødre - ikke la noen knekke deg, gjør det som føles rikitg og ikke sammenlign deg med andre. Hver og en ung mor er unik i seg selv, sier den kloke tobarnsmoren.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere