- Ikke ambisiøst nok om kreftbehandling

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Høyre-leder Erna Solberg mener regjeringen kunne lagt lista høyere med sin tidsgaranti til kreftpasienter.

24.06.11 15:25

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) presenterte fredag nye målsetninger og tiltak for behandling av kreftpasienter.

Det nye kravet er at det skal gå maksimalt 20 virkedager fra sykehuset mottar en henvisning til nødvendig utredning er fullført og behandlingen starter. Det kommer også en frist på fem virkedager for henvisning og ti virkedager for oppstart utredning.

Ber Jens se mot Danmark
Fra opposisjonens side uttrykker Høyre en forbeholden glede:

- Det er bra at regjeringen nå innser at det er alvorlig svikt i tilbudet til kreftsyke. Men det er skuffende at de har lavere ambisjoner for tilbudet til pasienter i Norge, enn man har i Danmark, sier Høyres leder, Erna Solberg, ifølge en pressemelding fra partiet.

- For lang tid
- Høyre mener at en henvisning fra fastlege må vurderes, og diagnostisering starte innen 48 timer ved mistanke om kreft, slik det er i Danmark. Regjeringens forslag om en frist for vurdering av henvisning på fem dager, og en frist for utredning på ti virkedager er for lang tid, sier Solberg.

Vil se ventetidene
Høyre mener det er positivt at regjeringen vil offentliggjøre mer informasjon om kvalitet i behandlingstilbudet, men er skuffet over at man ikke også vil publisere forventet ventetid for kreftbehandling ved ulike sykehus, som ifølge Erna Solberg er viktig informasjon for pasienter som skal velge mellom ulike tilbud.

- Høyre forventer at tegjeringens nye engasjement for kreftsaken fører til at de forsterker og oppdaterer innsatsen gjennom den nasjonale kreftplanen, slik Høyre foreslo allerede for et år siden, sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Erna-Solberg

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag