RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bare et Oslo-fenomen

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Overfallsvoldtekter skjer over hele landet og er ikke bare et Oslo-fenomen, ifølge eksperter.

- Det har skjedd overfallsvoldtekter i Stavanger, Bergen, Trondheim, Ålesund og mange andre steder. At dette kun er et Oslo-problem er misforstått, sier Ragnhild Bjørnebekk, voldsforsker ved Politihøgskolen til VG.

Hun får støtte fra professor Steinar Hunskår ved Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin, som sier overfallsvoldtekter skjer over hele landet.

Bjørnebekk minner om at overfallsvoldtekter er sjeldne og bare utgjør en liten del av andelen seksuelle overgrep som utføres i Norge.

Torsdag opplyste Oslo-politiet at de i løpet av årets seks første måneder har mottatt rekordmange anmeldelser for overfallsvoldtekter, totalt 19 anmeldelser fra kvinner.

- Det er en voldsom økning, nesten en dobling fra i fjor, uttalte leder Hanne Kristin Rohde for vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Tall Dagbladet har hentet inn viser at det utenfor Oslo så langt i år er anmeldt 20 overfallsvoldtekter.

Overfor Dagbladet tar Frp-leder Siv Jensen til orde for økt straff for overfallsvoldtekter.

- En dobling i minstestraffen vil gjøre det mer risikabelt å begå disse overgrepene, og i den grad det ikke virker avskrekkende vil det i alle fall sørge for at man får plassert disse idiotene bak lås og slå, sier hun til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere