*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke bare for jåletuter og homofile

Daniel Franck vil lage klær for deg og meg.

14.08.10 23:21

(SIDE2): - Klær er noe jeg har drevet med i alle år som profesjonell snowboardkjører, der jeg har reist verden rundt, med kronisk nysgjerrighet, for innhenting av inspirasjon! Snowboardkjørere er ikke bare opptatt av å stå sidelengs, de er også opptatt av merkevarebygging og klærne de går i. Dette er en livsstil som binder flere miljøer sammen i en briljant eksplosjon. Jeg har alltid synes det har vært givende å drive med klær, uttrykk og identitet, sier Daniel Franck til Side2.

Som mange andre kjendiser har den verdenskjente brettkjøreren satt navnet sitt på en egen kleskolleksjon. Selv om Franck har flere designere med på laget, er han selv svært involvert i designprosessen.

- Jeg har vært med så mye som jeg kan. Da mener jeg helt ned på detaljnivå, til passform og mønster. Selv om det er en litt oppbrukt tittel, så er min jobb kreativ leder, forklarer han, og legger til at dette blant annet innebærer å samle inn mannskapet.

- Man blottlegger seg
Sølvvinneren fra OL i Nagano i 1998 er kjent for å utøve halsbrekkende stunts på brett, men innrømmer at det å være designer virkelig får pulsen hans til å øke.

- Når man er designer/kunstner er det veldig viktig ikke å være redd for å operere på tynn is, Man blottlegger seg til en viss grad når man designer. Man kan ikke være bekymret for hva andre måtte mene, heller ikke freake ut hvis kritikk skulle komme. Hvis man ikke tør, så skjer det heller ingenting og middelmådigheten tar overhånd, forteller han.

Klærne til Franck er ikke spesifikt rettet mot et typisk brett-miljø.

- Vi går bredere, forklarer Franck.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

- Verdens minste catwalk
I neste uke debuterer Franck på Oslo Fashion Week, og skal holde show med det han selv mener er verdens minste catwalk.

- Vi holder visningen på Sukkerbiten. Jeg kan ikke si så mye, men det er ting som skal utøves, og så blir det kanskje verdens minste catwalk, avslører han.

Under min samtale med Franck, kommer det tydelig fram at det er viktig for han at klærne er salgbare. Selv beskriver han designet sitt som «fjellet møter gata».

- Det er befriende å se norske merker som strekker designuttrykket sitt langt. Men det er en utfordring, for man vil jo også lage klær som folk vil ha, ikke bare se på. Det handler om å skape sin egen virkelighet, forteller han.

Er klærne typisk deg?

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD TONE: Mariann Thomassen beskriver Daniel Franck som en fantastisk person med gode verdier. Foto: Paul Weaver (Side2)

- Jeg vet ikke om jeg vil si at klærne er typisk meg, men det er elementer der som er i min ånd. Jeg er «keen» på at plaggene skal være tilgjengelige, både til fjells og i byen, samt at det ikke skal koste en månedslønn å bære klærne.

Frank mener det har vært en positiv utvikling i Mote-Norge, og at det sammenlignet med tidligere, er mange flere som interesserer seg for mote.

- Jeg synes det har vært en positiv utvikling i Norge når det gjelder mote. Mote er ikke bare for jåletuter og homofile, forklarer han.

Selv er Franck kjæreste med Surferosa-vokalist Mariann Thomassen, kjent for sin egen stil.

- Jeg snakker selvfølgelig med Mariann om alt. Sånn er det når man lever sammen med noen. Jeg hører på henne. Hun er en sterk person med høy selvtillitt og genuin lidenskap for sine interesser. Hun er veldig fri, og det er viktig i kreative prosesser, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag