RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke behov for OPEC-kutt

Sist oppdatert:
Venezuela mener at oljeprisen er "fair", og forventer at den vil holde seg innefor OPECs oljeprisbånd på 22 til 28 dollar pr. fat frem til nyttår
Det sa landets energiminister Rafael Ramierz fredag kveld norsk tid ifølge Reuters. Kommentarene han ga skal ha indikert at verdens femte største oljeeksportør for øyeblikket ikke ser noe behov for å endre oljekartellets produksjonskvoter.

OPECs oljeministere skal møtes 24. september i Wien

- Jeg tror at, for effekten av stabilitet...markedet er i balanse. Prisen har opprettholdt et nivå vi mener er fair og vi tror ikke det vil bli noen endring i situasjonen frem til slutten av året, sa Ramirez ifølge Reuters.

OPECs referansepris lå fredag på 28,80 dollar pr. fat, og det er syvende sag på rad at oljeprisen ligger over 28 dollar. OPEC prismekanisme tilsier at dersom oljeprisen ligger over 208 dollar i mer enn 20 ager skal produksjonen økes med 500.000 fat pr. dag. Tilsvarende dersom den i mer enn 10 dager ligger under 22 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere