RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bevis for at Saddam står bak

Foto: Ron Edmonds (AP)
Sist oppdatert:
USAs utenriksminister Colin Powell sa fredag at det ikke finnes noe bevis for at Iraks tidligere diktator Saddam Hussein står bak aksjonene mot amerikanske soldater i landet.

Det som hevdes å være høytstående amerikanske tjenestemenn har fortalt avisen New York Times at Saddam kan ha stått bak mange av aksjonene som er blitt rettet mot de amerikanske soldatene i Irak den siste tiden.

- Til tross for rapporter i mediene om det motsatte, kan ikke jeg se at det er noen bevis for at han trekker i trådene, sa Powell under et intervju med ABC ifølge NTB-AFP-Reuters.

Powell trakk også i tvil påstandene om at en av Saddams nærmeste støttespillere, Izzat Ibrahim al-Douri, skal være hjernen bak de mange angrepene mot okkupasjonsstyrkene i Irak.

Det hvite hus hevdet fredag det bare er et spørsmål om tid før Saddam Hussein blir tatt til fange.

- Saddam Hussein befinner seg i en overlevelsestilstand, sa president George W. Bushs pressetalsmann Scott McClellan fredag.

- Han sitter ikke lenger ved makten, regimet har ikke lenger noen makt. Det er bare et spørsmål om tid før han må svare for seg, sa McClellan på en pressekonferanse på presidentens ranch i Texas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere