*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke bli en skam

Foto: (Fotomontasje/Arkivfoto)

Ordføreren i Bergen oppfordrer til en moderat feiring når studentene kommer til byen. Bør studentene få feste?

13.08.12 12:37

(SIDE2): – Jeg bor i sentrum selv, og er genuint positiv til å ha masse ungdom her i byen. Men når jeg tenker tilbake på fadderuken for et par år siden, er det ikke den vakreste opplevelsen jeg har hatt i denne byen, sier ordfører Trude Drevland.

Synes du studentene bør få ta seg en fest? Si din mening nederst i denne saken.

Fadderuken som har avspark i morgen hos de fleste utdanningsinstitusjonene i Bergen har de siste årene vært tema for diskusjon i forhold til alkoholbruk. Ordføreren oppfordrer studentene til å være mer forsiktig med alkoholbruken i år.

– Vi har sett tidligere at det har skjedd alvorlige ulykker i forbindelse med fadderuken, og dette er noe jeg ikke ønsker at skal skje igjen, sier hun.

Likevel ønsker ikke Drevland å være en festbrems.

– Jeg vil at det skal være liv og røre, og at vi skal merke at byen er full av studenter, men at dette skal gjøres på en positiv måte. Det gjør ikke noe at alkoholbruken blir mer moderat, sier hun.

Mer fokus på sport og kultur
Hege Solheim er fadderleder for Det humanistiske fakultetet (HF) ved Universitetet i Bergen. Hun forteller at dette er et tema de har hatt fokus på ved institusjonene de siste årene.

– Vi ønsker ikke å fjerne de arrangementene som innebærer alkohol, men vi ønsker å sette større fokus på kulturelle og sportslige arrangementer, sier hun.

Hun forteller at fakultetet i år blant annet har planlagt quiz, byvandring, grilling og aktivitetesdag i Nordnesparken og diverse arrangementer på Kvarteret.

Solheim har vært med i fadderstyrer ved HF i mange år, og forteller at de har vært bevisste med å legge opp arrangementene slik at det ikke skal være til sjenanse for innbyggerne i byen.

– Tidligere har klagene gått på at det har vært mye bråk i forbindelse med vorspielene, så vi har forsøkt få våre fadderbarn til å komme tidligere på utestedene slik at festen blir samlet der, sier hun.


Ansvar som studenter
Drevland skrev tidligere i kveld en oppfordring til studentene på Twitter:

«Nå har jeg et håp om at fadderuken ikke blir en skam for byens utdanningsinstitusjoner, men et bevis på at ungdom kan more seg! Lykke til!»

– Synes du at tidligere fadderuker har vært en skam for byens universiteter og høgskoler?

– Jeg synes ikke at fadderuken for to år siden var noe å være stolt av. Man har et ansvar som student når man kommer til byen, og det er viktig at man ikke skjemmer seg ut. Men jeg ser poenget med fadderuken, og synes at utgangspunktet bør være å bli bedre kjent med byen de skal studere i fremover, sier hun.

Ordføreren avslutter med at studentene er hjertelig velkommen til Bergen, og til å ta byen i bruk.

Synes du studentene bør få ta seg en fest? Si din mening nederst i denne saken.

Fadderprogrammet for de ulike fakultetene ved UIB kan du se her
Fadderprogrammet for HIB kan du se her

Mer om saken fra BA:
Ble det mindre fyll og bråk?
– Mer kultur, men like mye fyll

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.