RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke bra nok

Det er dommen etter Hydros resultater.

- Ikke bra nok, det er den beskrivende tittelen på de første reaksjonene fra Citi til tallene fra Norsk Hydro.

Citi mener at Norsk Hydros fjerdekvartalstall var en stor bom for meglerhuset og konsensus. De trekker frem at overraskelsene kom som følge tradingaktivitetene, vedvarende høye kostnader ved smelteverkene. Samtidig har Hydro startet å ta inn Qatalum i resultatene på et tidspunkt der inntektene fra Qatalum ikke gir et tilsvarende bidrag.

Hydro hadde hentet forhørt seg om konsensus 9. februar og da var det gitt indikasjoner om at konsensus lå på minus 70 millioner kroner i underliggende driftsresultat. Derfor var overraskelsen stor da fasiten viser et underliggende driftsunderskudd på 651 millioner kroner.

Les: Hydro skuffer

Meglerhuset merker seg også at tapene fra primærmetall og markedsaktivitetene kom til tross for at selskapet sier at de variable kostnadene fra smelteverkene er stabile sammenlignet med tredje kvartal, mens prisklimaet også er i sterk bedring. De merker seg også at tradingvirksomheten ga tap i fjerde kvartal etter tre sterke kvartaler.

- Det kan argumenteres for at deler av fjerde kvartal variablene er engangstilfeller, at tapene i tradingdivisjonen ikke vil fortsette og at forvrengning fra oppstarten med å innlemme Qatalum-kostnader i fjerde kvartal vil minst bli møtt av inntektene fra Qatalum i første kvartal og andre kvartal 2010. Uansett vil bommenes natur i Hydros kvartalsrapportering snart bli utmattende for investorer som ikke er sikker på om de investerer i en aluminiumsprodusent eller en trader, skriver Citi-analytiker Jon H Bergtheil i en kommentar til resultatene.

Citi har en kjøpsanbefaling på Hydro med kursmål 54 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere