*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke bruk Internet Explorer

Foto: (microsoft.com)

Grove sikkerhetsproblemer i Microsoft Internet Explorer gjør det farlig å bruke programmet, mener det amerikanske sikkerhetsdepartementet.

14.07.04 16:03

Microsoft Internet Explorer har en markedsandel på anslagsvis 95 prosent av nettleserne. Det nyopprettede U.S. Department of Homeland Security mener programmet har så store sikkerhetshull at de anbefaler å skaffe et annet, skriver flere amerikanske aviser.

Problemet er at Explorer ikke alltid ser om du laster ned programmer fra andre nettsteder enn det du tror du er inne på. Dermed kan du, uten å være klar over det, være inne på en nettside som kan skade datamaskinen din. Du risikerer også at innholdet på maskinen blir gjort tilgjengelig for hvem som helst.

Advarselen gjelder også for Microsofts e-postprogram Outlook. Departementet anbefaler å laste ned alle sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft, og sørge for å ha et oppdatert antivirusprogram. Du bør også være forsiktig med å følge lenker i spam-epost, og helst stille inn programmet til bare å vise e-poster i ren tekst, uten fancy oppsett og bilder.

Bokstavkrøll
For skandinaver finnes det ytterligere en grunn til ikke å bruke Internet Explorer. Snart skal domenenavn med æ, ø og å tas i bruk, men ifølge den danske avisen Børsen er nettleseren ikke i stand til å lese disse navnene uten å skaffe et eget oversettelsesprogram fra en ekstern softwareprodusent.

Andre nettlesere som kan lastes ned gratis fra Internett, er Mozilla, Netscape eller Opera.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.