- Ikke dropp frokosten

Foto: Linn de Lange

Treningsguru Kari Jaquesson mener du ikke sparer kalorier på å droppe frokosten.

04.08.10 10:18

(SIDE2): I sin blogg gir hun studenten Aksel Braanen Sterri det glatte lag.

- Bli tørr bak ørene og jobb med overvektige før du uttaler deg!

Øker ikke forbrenningen
Igjen har en ny debatt om frokosten fått vind i seilene. Bakgrunnen er Aksel Braanen Sterris innlegg i Aftenposten, hvor han mener nordmenn kan droppe frokosten - og det med god samvittighet.

Studenten fra Universitetet i Oslo, mener utspillet hans har forankring i forskningen;

- At måltidsfrekvens skulle øke forbrenningen er grundig motbevist i nyere forskning. Blant annet en studie fra Norges idrettshøgskole som viste at tre måltider var like effektivt som seks måltider for å «opprettholde» forbrenningen, har gitt solid støtte til avlivningen av denne myten, skriver han i avisen. Les saken her (ekstern lenke).

Kari Jaquesson reagerer særlig på at Sterri tror teori og praksis er samme sak.

- I teorien er det selvsagt slik at om du fra dagens inntak kutter frokost (eller hvilket som helst annet måltid) vil du spare den energimengden (kalorier) og skape mindre overskudd av kalorier (evt underskudd). Det Sterri helt utelater fra sine funderinger er at mennesket slett ikke er drevet av fornuft og logikk i sitt kosthold, men av emosjoner som gir seg utslag i «sug», skriver Jaquesson på sin blogg.

LES MER HELSE HER

Overvektige spiser ikke frokost
- Etter min erfaring er en av de viktigste fellesnevnere blant overvektige nettopp dét at de ikke spiser frokost. Følgen er intens småspising og overspising senere på dagen. Dessuten - frokost spiser vi for å tilføre kroppen viktige næringsstoffer og for å få lett tilgjengelig energi så det er litt futt i oss til arbeidsdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.