RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke dyrere billetter

Bjørn Kjos - sjef for Norwegian Air Shuttle
Bjørn Kjos - sjef for Norwegian Air Shuttle Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener SAS-underskuddet ikke vil få store konsekvenser for bransjen.

SAS leverte tirsdag morgen et gigantisk underskudd på 6,3 milliarder svenske kroner. Som en logisk konsekvens av det, må flyselskapet igjennom massiv innsparing. Noe som også får konsekvenser for rutetilbudet.

Analytiker: - SAS vil ikke overleve
Børsen: SAS stuper
Regjeringen: Vil hjelpe
Emisjonen: Full uenighet
SAS: 8600 må gå

Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener imidlertid at et minsket rutetilbud ikke vil få konsekvenser for deg og meg. Den eneste endringen Norwegian gjør nå er å øke antallet flyginger fra Oslo til London til tre avganger per dag.

- Vi flytter fra Stanstead- til Gatwick flyplass. Det gir litt mer sentrale muligheter, sier Kjos til Nettavisen.

Les kommentar: Skal staten dumpe SAS?

Han sier videre at han ser på SAS-endringene som fornuftige og naturlig.

- For oss blir det å fly som vi har gjort hele tiden. Business as usual, altså. Jeg tror at det blir som vanlig for SAS også. Det er veldig fornuftig det de gjør nå. I stedet for å fly med masse halvfulle fly, så kutter de ned på avgangene og fyller opp de rutene de har.

- Skal SAS greie å få pluss på flygingene sine, så er det nødt til å ha mer enn halvfulle fly. Det vil ikke få noen konsekvenser for prisene.

- Tvert imot så tror jeg prisene kommer til å være stabile framover, sier Bjørn Kjos til Nettavisen.

Sjokkert over Staten
Han sier at det store SAS-underskuddet ikke kommer som noen stor overraskelse på ham. Derimot er han sjokkert over at staten spytter inn 800 millioner kroner i en emisjon i SAS.

- Jeg er overraska over at den norske stat bringer penger til et selskap som driver konkurranseutsatt næring. Dette har ingenting med å redde arbeidsplasser. Hvis de skal være konsekvente så må de jo dele ut penger til alle i konkurranseutsatt næringer.

- Hadde SAS gått ut med en emisjon i det frie markedet, så ville de fått det til der også. Det er jo bare et spørsmål om pris, understreker Kjos overfor Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere