*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke følg stylist-stilen

- Er det noe jeg avskyr, så er det den typiske stylist-looken, forteller Elisa Røtterud til Side2. Få inspirasjon av hennes ti siste motekjøp her.

14.07.06 15:33

BILDESPESIAL LENGER NED

(SIDE2): Det er en regnfull tirsdag i juli. I en av Oslos mest trendy kafeer sitter Elisa Røtterud sammen med Side2.

- Så lenge det ikke har noen spesiell tilknytning til kafeen, så kan dere dessverre ikke ta bilder her, sier bartenderen.

Uten en mine pakker Elisa med seg sakene, og kaster paraplyen lett over hodet.

- Jeg skulle gjerne delt paraplyen med dere, men siden det er jeg som skal bli tatt bilde av er det nok best for håret mitt at jeg selv tar paraplyen, sier mote- og trendansvarlig i KK.no.

- Dette er meg
Vi tusler litt rundt i Oslos regnfulle gater, på jakt etter et passende lokale.

- Der, sjekk den veggen! Dette er meg, sier Elisa og peker på den taggete veggen like ved hovedbrannstasjonen.

- Perfekt, der er det jo en brannbil også. Da kan vi ta bildene med hjelmen der.

Skiftet på gata
Elisa er så engasjert at det ikke er til å tro. På bare en halv time har hun skiftet tre antrekk, løpt foran biler i høy fart, kastet på seg en trendy hjelm foran brannbilen, og ikke minst skiftet helt ned til undertøyet midt på gata.

Hvem inspireres du av?

- Juliette Lewis, Kate Moss og stylisten bak «Sex og singelliv», Patricia Field. Den nye stylist-yndlingen i Hollywood, Rachel Zoe, som bare kjører på med gull og glitter, liker jeg ikke. Jeg kan godt bruke smykker i gull eller sølv, men du får aldri på meg et gullplagg. Rachel Zoe får det til å se ut som en tyrkisk basar som har flydd full inn til Las Vegas. Selv er jeg mer glad i litt undertoner av rock, forteller hun.

Hvilken stil kan du selv karakterisere deg under?

- Julie Andrews meets Juliette Lewis ¿ Åhh.. det hørtes fantastisk ut, ler Elisa.

Så forklarer hun litt nærmere.

- Sjenert, feminin, men rocka og selvstendig. Det er min stil, sier hun.

Hvem er favorittdesignerne?

- Jeg er stor fan av Vivienne Westwood. Alexander McQueen og John Gallianos bisarre verden er også blant mine favoritter. Slagordet til Vivienne Westwood er : «Fast & furious».

Er det ditt slagord også?

- Ja, absolutt. Vi er her bare en gang¿

Her er Elisas «10 siste motekjøp»:

1. Bukseseler fra Hennes & Mauritz

- Det er mye bukseseler på catwalken, blant annet kjører Luella Bartley mye av det nå. Jeg liker ikke å ha belter i livet, derfor passer det perfekt med bukseseler. Jeg føler meg både frekk og sporty i seler. I tillegg er det sexy med det høye livet bukseselene gir.

2. Lommeboken «Penga mine», laget av Elisa

- Jeg er blakk, og mistet glidelåsen på den gamle lommeboken min. Jeg lager noen ting selv, men det begrenser seg mest til å lage halskjeder og kanskje male på klær.

3. Solbriller fra Vivienne Westwood

- Jeg er stor fan av Vivienne Westwood. Alexander McQueen og John Gallianos bisarre verden er også blant mine favoritter. Stilen på disse brillene blir også litt disco, på grunn av stjernene. Jeg føler meg også veldig arrogant i sort.

4. Blå sko fra Marc Jacobs

- Jeg har veldig mye sorte klær, men av og til vil jeg også være litt søt. Det er mer uskyldig med blått eller hvitt. Jeg kjøper gjerne sko som varer lenge, og det tror jeg disse gjør. Til tross for at de er blitt veldig skitne i løpet av kort tid, ler Elisa.

Så legger hun til.

- Men jeg kjøper heller klær som varer noen sesonger, og som koster litt. Er det noe jeg avskyr, så er det den typiske stylist-looken. Alle ser helt like ut.

5. Truse fra Agent Povocateur

- Agent Provocateur er undertøyets svar på Rolls Royce. Trusen koster mye, det er dårlig kvalitet, men det er sjelden du vil føle deg så luksuriøs.

6. Klokke fra Casio, Bjørklund

- Det er egentlig helt utenkelig at jeg kan gå med klokke. Men denne Casio-klokken er som RitterSport-sjokoladen: God, praktisk og kvadratisk, ler Elisa.

7. Topp fra «Sass & Bide»

- Denne toppen var dyr, men den er også tidløs. Toppen er laidback, men samtidig elegant. Om vinteren kan jeg bruke den med en cardigan i kashmir, sier hun.

Elisa ler av seg selv.

- Åhh..nei. Nå høres jeg kaksete ut, men det er jeg jo ikke.

8. Bukse fra Tsubi (Voga)

- Denne buksen er fra Australia. Passformen er fantastisk, og den holder fasongen. Prisen ligger på mer enn gjennomsnittet, men den holder kanskje lenger enn andre bukser. Det er bedre å kjøpe noe dyrt, hvis du er sikker på at du får brukt det mye.

9. Hvit sommerkjole fra Top Shop

- Denne kjolen minner meg om «Sound of music». Hvitt er både søtt og naturlig. Kjolen går definitivt i boden min til høsten, for da er det mørke klær som gjelder igjen, forteller Elisa.

- Det er lov til å være litt sjenert i denne kjolen, legger hun til.

10. Gymdrakt fra American Apparel

- Vi har alle sett Madonnas stil i år. Disco-moten fortsetter også til høsten. Denne skal jeg ha på meg på «Sunkissed» på Blå, eller på aerobic-timene mine. Frottè-stoffet er fantastisk å gå med. Jeg får masse energi bare av å se på den. Jeg elsker å trene.

Les flere 10 siste motekjøp her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.