*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke forbli singel og partiløs i sofaen!

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Jens Stoltenberg med en klar oppfordring i den beinharde kampen om de siste velgerne.

10.09.11 18:41

KARL JOHANS GATE (Nettavisen): Jens Stoltenberg pratet om kjærlighet og skrev autografer, Heikki Holmås blåste opp ballonger og Høyre delte ut Fabivann. Valgkampinnspurten er i gang og alle midler tas i bruk. Målet: Å kapre velgerne som ennå ikke har bestemt seg, selvfølgelig.

- Mobilisert alle krefter
- De som sier at de ikke stemmer fordi de ikke har funnet det perfekte parti venter forgjeves. Det blir litt som med kjærligheten, dersom du kun sitter hjemme og venter på at den perfekte partner skal dukke opp, risikerer du å bli boende alene. Ikke bli sittende singel og partiløs i sofaen, sa Jens Stoltenberg til stor jubel blant de oppmøtte ved Arbeiderpartiets valgbod.

Til Nettavisen forteller statsministeren at det har vært godt å drive valgkamp de siste ukene.

- Vi har mobilisert alle krefter og vil drive intens valgkamp til siste sekund. Alle kommunevalg er viktige og vi ønsker å nå innbyggere i hele Norge, enten de bor i en kommune med 100 eller 500 000 innbyggere, sier han.

Tause om meningsmålinger
Verken SV eller Frp er spesielt snakkesalige med tanke på de rekordlave meningsmålingene de siste to dagene.

SVs ordførerkandidat i Oslo, Marianne Borgen, mener det er viktig å huske på at meningsmålinger ikke er valg.

- Nå fokuserer vi på valgkampinnspurten, så får vi vurdere vår egen innsats etter at vi har sett de endelige resultatene på mandag, sier hun.

SVs Heikki Holmås mener det helt sikkert er ting som kunne blitt gjort annerledes under årets valgkamp.

- Vi må få til et bedre valg enn det meningsmålingene til VG og TV2 viser (4,1 % og 3,6 %, journ.anm.). Nå fokuserer vi på de mange velgerne som bestemmer seg den siste dagen. Vi vil bruke mye tid på å gå rundt å prate med befolkningen i Norge, sier han.

Frps valgbodansvarlig Henrik Sander forteller at partiet har en målsetting om nå 14,3 prosent i Oslo. På landsbasis håper han på 15 prosent.

- Det blir superviktig å arbeide knallhardt de helt til siste slutt, sier han.

LES OGSÅ: SV-topper varsler oppvask

Svensk støtte
Jannis Barbontis har tilbrakt 40 timer ved Høyres valgkampbod. Sammen med ungdommer fra Unge Høyre, samt besøkende fra den svenske søsterpartiet Moderaterna, er de i gang med sin 100 timers kampanje.

- Folk er opptatt av de store spørsmålene etter 22. juli. Spesielt integrering er blitt mye diskutert. I tillegg går det mye i skole og eldreomsorg. Vi kommer til å kjøre på for fullt fram til siste time, sier Barbontis.

Alle passerende ved Høyres valgbod får tilbud om en flaske Fabivann. Nettavisens utsendte stopper Erling Mjelde i det han tar sin første slurk av de klare dråpene.

Hvordan smakte det?

- Litt lunka, men det sklir ned, sier Mjelde.

LES OGSÅ: – Nå var jeg sikker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.