RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke grunn til å endre OPEC-kvotene

Sist oppdatert:
De Forente Emiraters oljeminster Obaid bin Saif al-Nasseri forventer at oljekartellet OPEC holder produksjonskvotene uendret på møtet torsdag denne uken
Det kom frem i forbindelse med samtaler al-Nasseri hadde med journalister søndag, melder Dow Jones Newswire.

Oljeministrene i OPEC skal møtes i Wien torsdag for å drøfte utviklingen i oljeprisen, og eventuelle endringer i kartellets produksjonskvoter. Det er ikke ventet at de ti medlemmene som omfattes av kvotene vil endre taket på 25,4 millioner fat pr. dag, som ble vedtatt i april. Irak er også medlem i OPEC, men er ikke underlagt kvotene.

Al-Nasseri sa til journalistene at det ikke forligger overbevisende grunner til å endre produksjonstaket, siden oljemarkedet er relativt stabilt og oljeprisen holder seg innen intervallet på 22 til 28 dollar pr. fat.

Oljeministrene i OPEC møttes sist den 11. juni Qatar, hvor de holdt kvotene uendret som følge av usikkerheten rundt Iraks tilbakevending som stor produsent.

Møtete på torsdag er ekstraordinært, og neste ordinære møte er i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere