RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke hør på meglerne

Sist oppdatert:
Investeringsdirektør Trond Furnes i SEB opprettholder sitt nattsvarte syn på aksjemarkedet. Han mener meglerne anbefaler kjøp av aksjer utfra egeninteresse. - Ikke hør på dem, er hans råd
- Oppgangen siden mars skyldes en eneste faktor; håp. Det er ikke første gangen siden bearmarkedet startet i 2000 at vi har hatt denne type oppgang. Fire ganger har det blitt, og hver gang har de som kjøpte seg inn i disse rallyene tapt penger, skriver Furnes i SEBs månedsrapport etter mai.

Furnes mener markedet fokuserer på kortsiktige nøkkeltall og ignorerer, eller ikke forstår, de lange linjene - som er negative.

- I fjor steg BNP i USA med 5 prosent i første kvartal og 4 prosent i tredje kvartal (annualiserte tall). Periodevis vil veksten kunne se OK ut også fremover, men det fjerner ikke overkapasiteten, og markedene og økonomiene holdes stadig flytende med lånte (amerikanske) penger til stadig lavere renter, skriver han.

- De store amerikanske investeringsbankene er alltid "bull"; det er enten dine penger, eller våre penger/jobber. Den amerikanske meglerbransjen er i krise etter stadig nye beviser på bevisst villedning rundt enkeltaksjer og enorme søksmål. Nå spilles den gamle plata igjen; kjøp nå, eller du mister båten... Ikke hør på dem, advarer Trond Furnes i SEB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere