RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke installer SP2

Foto: Microsoft
Sist oppdatert:
Microsoft har varslet at arbeidet med Service Pack 2 for Windows XP er avsluttet, og nå står IT-avdelinger over hele verden klar til å installere oppdateringene. Med mindre de følger i IBMs fotspor og dropper hele oppdateringen.

Datagiganten sitter på rundt 400.000 Windows-baserte PC-er, men vil likevel ikke legge inn Service Pack 2 for Windows XP.

I et innlegg i IBMs intranett - med tittelen «to patch or not to patch» - gir selskapet beskjed om at de ansatte ikke skal laste ned oppdateringen fra Microsoft, skriver svenske MikroDatorn.

Grunnen er at Service Pack 2 ikke er kompatibel med enkelte av programmene IBM bruker. I innlegget heter det:

«Selv om denne oppgraderingen kan være gode nyheter for andre Windows XP-eiere, vil ikke IBM at selskapets XP-brukere skal installere SP2. IBMs store andel web-applikasjoner må testes og modifiseres for at de skal fungere sammen med SP2. Vi vet også at visse forretningskritiske program har kompatabilitetsproblemer med Service Pack 2.»

IBM har valgt å ikke kommentere selskapets interne IT-spørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere