*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke kjøp nytt trådløst

Foto: (D-link)

Klar advarsel fra ekspertene.

25.04.06 13:46

To ulike grupper som har testet neste generasjons trådløst utstyr, advarer nå forbrukerne mot å kjøpe utstyr før standarden er satt, skriver Cnet.

Fullt bredbånd i lufta
Den nye standarden er døpt 802.11n, og er kompatibel med dagens to mest utbredte standarder for trådløse nett, 802.11b og 802.11g.

Sistnevnte skal levere hastigheter opp mot 54 megabit per sekund, men i praksis vil båndbredden for den enkelte brukeren være betydelig lavere.

Den nye standarden, 802.11n, skal klare å gi det trådløse nettet ditt en båndbredde på over 100 megabit i sekundet. Det er mer enn de fleste av oss får inn gjennom kabelen hjemme.

Det nye utstyret er rettet mot forbrukermarkedet, og gir deg mulighet til å overføre video trådløst mellom alt utstyret ditt, samt andre båndviddekrevende operasjoner.

Men den endelige standarden er ennå ikke satt, likevel har flere leverandører allerede kommet på markedet med produkter som støtter det foreløpige utkastet til 802.11n.

Vent på standardiseringen
To ulike grupper, Fairpoint Group og teknologimagasinet eWeek, har testet det utstyret som er på markedet i dag, og anbefaler deg å ikke investere i nytt utstyr ennå.

- Jeg har alltid vært svært kritisk til å selge utstyr som er kompatibelt med et utkast. Men bortsett fra det var jeg ganske «underbegeistret» når det gjaldt rekkevidden og hastigheten på testproduktene, sier Craig Mathias, analytiker hos Fairpoint Group, til Cnet.

802.11n-standarden ventes å bli ferdig i løpet av året.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag