*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke kvotehandel i USA

Kjøp og salg av klimakvoter vil ikke bli mulig i USA, hevder senator.

26.03.10 07:05

Handel av utslippskvoter på klimagasser har blitt en stor industri i store deler av verden. Om kvotesystemet er et effektivt system er derimot omdiskutert, og det har blitt avdekket mye svindel rundt selskaper som kjøper, selger og ikke minst resirkulerer klimakvoter.

Les også: Norge kan ha kjøpt ugyldige klimakvoter

Skepsisen mot et kvotesystem er ekstremt store i USA, og nå ser det ut til at hele ideen legges på hylla for godt i landet.

- Det vil aldri bli vedtatt noen lov om kvotehandel i det amerikanske Senatet, fastslo republikaneren Lindsey Graham torsdag.

Sammen med demokraten John Kerry og den uavhengige senatoren Joe Lieberman forsøker han å utarbeide et forslag til klimalov som kan oppnå flertall i Senatet. Utgangspunktet var lovgiving som ble vedtatt av Representantenes hus i fjor, og som omfatter et system for kvotehandel.

Etter hvert ble det imidlertid klart at det ikke var mulig å få den opprinnelige klimaloven godkjent i Senatet.

Graham sier forslaget som nå vurderes, er basert på en såkalt sektortilnærming, men forsikrer at det vil bli satt en pris på utslipp av klimagasser. Han håper å kunne legge forslaget fram for behandling i midten av april.

- Jeg vil fortsette å jobbe med å utforme dette nye produktet, som skal gjøre USA mer selvforsynt med energi, skape jobber og gjøre luften renere. Forhåpentligvis har vi noe klart etter påskeferien, sier Graham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.