RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke la deg rive helt med

Sist oppdatert:
Orion-sjef Stig Myrseth mener investorene ikke bør la seg rive helt med av børsfesten. Les om hans syn på aksjemarkedet her:
Mandag var Orion Analyse og Stig Myrseth var ute med sin mandagsrapport i morgentimene. Her skriver Myrset at oljeprisen er offensiven, og den flørter nå med
toppen fra i fjor høst.

- Frykt for forsyningsavbrudd som følge av politiske forhold har fått markedsaktørene til å ignorerede fundamentale forholdene. Det som i første rekke bekymrer, er ustabiliteten i Nigeria og Irans gjenopptagelse av atomprogrammet, skriver Orion-analytikeren.

Når det gjelder aksjemarkedet mener Myrseth at det er lite nytt.

- Som det fremgår av fredagens BNP-rapport, er amerikansk økonomi i ferd med å myklande, og dette tilkjennegir at fasen med stigende renter nærmer seg slutten. Foreløpig er det imidlertid liten grunn til å frykte en resesjon og dermed fallende selskapsresultater. I resten av verden er veksten høy eller oppadgående. Med et rolig rentebilde, en høy oljepris og god resultatvekst er minste motstands vei oppover både hjemme og ute, skriver Myrseth.

Han sier likevel at norske investorer ikke bør la seg rive helt med.

- Oslo Børs har steget 27 prosent siden bunnen i oktober, og dette tilkjennegir at mye positivt har blitt inndiskontert i løpet av kort tid. Markedet fremstår som overkjøpt, og dette skaper risiko for negative rekyler.

- Den største risikofaktoren utgjøres for tiden av oljeprisen. Bryter den gjennom høstens topper, vil stagflasjonsspøkelset vekkes til live, noe som kan destabilisere globale finansmarkeder. Omvendt er faren stor for et tilbakeslag i oljeprisen om fokus flyttes fra politiske forhold til de fundamentale forholdene i det fysiske markedet. Etter hvert som vinteren slipper taket, vil det globale oljeforbruket avta, noe som sammen med overfylte lagre representerer en farlig mikstur for vår hjemlige oljetunge børs, heter det i Myrseths rapport til kundene.


Orion gjør ingen endringer i sin portefølje mandag morgen, men skriver likevel dette:

- Dagens Næringsliv har de siste dagene avslørt at et styremedlem i Hjellegjerde har unnlatt å melde innsidesalg. I tillegg har det blitt stilt spørsmål ved eiendomsverdiene i selskapet. Ingen av disse delene har hjulpet aksjekursen, og vi vil komme tilbake med en selskapsrapport så snart vi har vært i kontakt med ledelsen, heter det i rapporten.

Dette er Orion-porteføljen:

* Norwegian
* Petrolia Drilling
* Aker
* Crew
* Data Respons
* Active 24
* IMSK
* Kitron
* Hjellegjerde
* Olav Thon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere