RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke la feiringen gå for langt

Foto: Erik Holsvik (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Eili Berekvam Tjørhom fikk fjorårets russetid ødelagt da hun ble beskutt med paintballgevær. – Hold raidene på et rolig nivå. Ikke overdriv, er hennes advarsel til årets kull.

Fredag var det russedåp de fleste steder i regionen og fargerike russ har nå invadert gatene. På omtrent samme tid i fjor gledet Eili Berekvam Tjørhom (20) seg også til å ta skikkelig fatt på russetiden, men hun kom aldri så langt.

26. april i fjor sto hun sammen med flere venner utenfor McDonald’s på Mariero. I øyekroken så hun en bil, før ting plutselig ble veldig tåkete.

- Først trodde jeg at det var vanlig russeraiding på gang og at jeg «bare» hadde blitt truffet av ett egg, men da det begynte å blø fra øyet, skjønte jeg alvorligheten i det som hadde skjedd, sier Eili til Rogalands Avis.

Nedsatt syn
Det var ikke egg, men en paintballkule som traff Eilis venstre øye. Personene i bilen var ute etter russen som sto samlet. De var ute på et såkalt raid. Nå sitter Eili igjen med mellom 20 og 30 prosent nedsatt syn, og har utviklet både grønn og grå stær. I tillegg har hun et konstant trykk i øyet, som gjør at hun stadig blir hindret i gjøre det hun selv vil.

- Jeg hadde egentlig lyst å reise til Bali i høst for å studere, men øyelegen nektet meg, det innebar for mye risiko, sier hun.

- Pass på
Det kom inn flere tips i saken, men på grunn av for lite hold i disse, ble saken til slutt henlagt. Politiets teori var likevel at gjerningsmennene selv var russ. Det opprører hovedstyrenes russepresidenter.

- Dette skal ikke skje igjen, og vi skal ha russepoliti på våre arrangementer, altså edru, frivillige russ som skal hjelpe og beskytte russen, sier Stian Wilson, russepresident i Sandnes.

Stavanger har ikke russepoliti, men styret samarbeider mot nye Eili-tilfeller.

- Det kommer til å oppstå vanlige russeraider med egg, vann og mel mellom rødruss og blåruss, men jeg håper bare at russen holder det på det nivået også, sier Vidar Ladstein, russepresident i Stavanger. 28. april skal politiet ha sikkerhetsmøte med russen i Stavanger.

Selv håper Eili inderlig at årets russ besinner seg:

- Hold raidene på et rolig nivå, ikke gå for langt, oppfordrer hun.

Les flere saker i Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere