*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke la meg bli den siste dronningen av Skottland

UROLIG: Dronning Elizabeth frykter at Skottland skal bli uavhengig. Her er hun sammen med Prins Charles under Braemar Royal Highland Gathering i Skottland i juli. Foto: Anwar Hussein (Pa Photos)

Dronning Elizabeth er svært urolig før skjebnevalget.

Skjebnevalget 18. september var hovedtemaet da dronning Elizabeth tok imot statsminister David Cameron på Balmoral denne helgen.

Dronningen har nå bedt om daglige oppdateringer og skal være personlig skrekkslagen over tanken på at Skottland nå kan bli løsrevet fra Storbritannia.

- Dronningen er for unionen og hun er nå svært bekymret. Hvis valgresultatet blir «ja» er vi i ukjent farvann konstitusjonelt. Ingenting er sikkert, og at hun vil forbli dronning av Skottland er ikke gitt, sier en kilde ved Buckingham Palace til The Mirror.

Flertall for uavhengighet
Den britiske regjeringen har ingen plan B dersom det faktisk skulle bli ja til skotsk uavhengighet i folkeavstemningen neste uke. Ti dager før folkeavstemningen i Skottland, viser en meningsmåling gjort for Sunday Times at tilhengerne av skotsk uavhengighet nå er flere enn motstanderne.

I målingen, gjort for YouGov, svarer 47 prosent ja til selvstendighet mens 45 svarer nei. 8 prosent svarer vet ikke.

Klikk på bildet for å forstørre.

SLUTT PÅ KILTEN?: Etter valget blir det kanskje slutt på at britiske kongelige går i kilt. Foto: Anwar Hussein (Pa Photos)

En talsmann for statsminister David Cameron sier regjeringen ikke har lagt eller kommer til å lage noen «plan B» på bakgrunn av den nye meningsmålingen.

Pundet falt
- Det eneste regjeringen er opptatt av, er å gjøre det beste for å holde Storbritannia sammen, sier talsmannen mandag.

Nyheten om flertall for ja-siden førte imidlertid til at det britiske pundet falt med 0,8 prosent

Cameron skal besøke Skottland igjen i dagene fram mot folkeavstemningen 18. september for å forsette å argumentere for at den 307 år lange unionen med skottene skal fortsette.

De tre største partiene i Storbritannia, de konservative, Liberaldemokratene og opposisjonspartiet Labour, skal om kort tid møtes for å utarbeide en plan for å gi Skottland større grad av selvstyre dersom folkeavstemningen ender med seier til motstanderne av uavhengighet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag