Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke mulig å si hvordan åtteåringen døde

Politiet holder alle muligheter åpne etter at jenta (8) ble funnet død av familien i hjemmet sitt på Sotra.

En åtte år gammel jente er funnet død i hjemmet sitt i Sund kommune på Sotra utenfor Bergen. Politiet ble varslet klokken 1550, skriver Bergensavisen.

- Hun har vært alene hjemme, og familien fant henne da de kom hjem, opplyste Odd Dale, lensmann for Askøy, Øygarden og Sotra, til BA.no i 1720-tiden mandag.

Jenten bodde sammen med sin mor, og politiet har ingen opplysninger om hvor jentens far befinner seg. Ifølge politiet er familien fra Øst-Europa og skal ha bodd i Sund i litt over ett år.

- Holder alle muligheter åpne
På en pressekonferanse klokken 2030 mandag kveld opplyste politiet at det fremdeles ikke er mulig å trekke noen konklusjoner om dødsårsaken.

- Slik jenten ble funnet er det ikke mulig å si noe om hvordan hun døde, sier lensmann Odd Dale.

- Vi holder alle muligheter åpne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger, og de ønsker ikke å gå ut med opplysninger om hvordan det ser ut i leiligheten der jenten ble funnet.

Like etter midnatt opplyser lensmannen i en pressenmelding, at politiet fremdeles ikke kan si noe om dødsårsaken.

Avhengig av tolk
Det har vært rundt 20 politifolk i arbeid på stedet, men antallet er kraftig redusert utover kvelden, ifølge politioverbetjent Helge Stave.

- Vi sjekker det som er mulig å sjekke, og vi sender heller for mange enn for få folk, sa lensmann Odd Dale til BA.no i 18-tiden.

Det var fire politibiler samt rettsmedisinere og mannskaper fra krimteknisk på stedet i 18-tiden. En hundepatrulje har også vært i området.

Klokken 1900 var flere teknikere utstyrt med hodelykter i arbeid, og politiet har sperret av et stort område rund huset der jenten skal ha blitt funnet.

I 18-tiden ble en kvinne kjørt vekk i en sivil politibil. Klokken 1920 opplyste lensmann Odd Dale til BA.no at politiet har tatt med jentens mor for at hun skal avgi forklaring. .

- Vi er avhengig av tolk for å gjennomføre dette, forklarte han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- En tragedie
Åtteåringen gikk på skole i Norge, men politiet vil ikke opplyse om hvilken skole hun var elev ved.

Ordfører i Sund, Ove Trellevik, avbrøt mandag ettermiddag et møte med de andre ordførerne i Hordaland for å reise hjem til Sund.

Han var til stede på pressekonferansen, for å få oversikt over situasjonen, og opplyser at skolen nå forbereder seg og planlegger hvordan de skal ta imot jentens medelever tirsdag morgen. Dette bekrefter rektor ved skolen overfor BA.no.

Tidligere mandag sa ordføreren til BA.no at familien får hjelp av kommunens kriseteam, dersom de har behov for det.

- Uansett hva som har skjedd, så er det en tragedie, sa han.

Flere nyheter fra Bergensavisen

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene