RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke nødvendig å dusje etter gymtimen

Foto: Paul Weaver (Mediahuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Det holder med talkum. Treningsdronning Kari Jaquesson kaster seg inn i dusjdebatten.

(SIDE2): Kari Jaquesson mener at ungdom skal få slippe å dusje sammen med andre. På facebook kommer hun med denne oppdateringen;

«Selvfølgelig skal man få slippe å dusje sammen med andre om man ikke ønsker det! Det handler ikke bare om at man er/er ikke fornøyd med utseendet sitt, alle har private grenser. Hvorfor skal man tvinge noen til å være naken sammen med andre? Det har da ingenting med å være borskjemt å gjøre. Hvordan kan vi lære barn at de bestemmer over egen kropp av dusjetvang. Det er forresten ikke nødvendig å dusje, det holder med litt talkum og rent tøy så er man «god som ny». De aller fleste dusjer daglig, så dette er ikke lenger et hygienespørsmål.»

Det var avisen Romerikes Blad som først hadde saken om at ungdom nekter å dusje sammen på grunn av sterkt kroppspress.

- Jeg mener det er sunt at ungdom dusjer sammen og ser at ikke alle er supermodeller. Men det vi ser er at flere ungdommer ikke dusjer etter gym, eller kanskje ikke blir med på gym i det hele tatt. Jeg er redd det skyldes kroppspress, sier Lofthus Rooth, representant for Arbeiderpartiet, til Romerikes Blad.

LES HELE SAKEN HER

I kommentarfeltet på Facebook og kommentarfeltet i saken mener flere lesere at unge må ta seg sammen og slutte være så fintfølende og bortskjemte.

«Mesteparten av dagens ungdom er en gjeng med sutrehuer!»

«Du store min tid, det er nesten så man tror de fleiper. Og ingen som sier skjerp dere......»

Dette er to av kommentarene på saken.

Det mener Jaquesson har lite med virkeligheten å gjøre.

- Å være naken er det mest private som fins

- En del trives ikke med å dusje sammen med andre og det handler ikke bare om kroppspress, men den enkeltes intimsfære. Det handler om å respektere den private grensen og det å være naken er vel kanskje det mest private som fins, sier Jaquesson til Side2.

Hun påpeker at noen kan være mer bluferdige enn andre og at dette må være helt greit.

- Det er som regel først når puberteten inntreffer at samdusjing kan bli et problem og det er mye som kan være problematisk i forhold til kropp, det å få pupper først for eksempel eller å være den siste som får pupper. Hvorfor skal man tvinge noen til å dusje sammen med andre? Jeg syns det er flott at ungdom sier fra, mener hun.

- Det handler om helse

En løsning på problemet kan være en såkalt «kattevask» eller å bruke det gode gamle talkumet.

- Man blir ikke noe mer stinkeguri av en gymtime enn å løpe i friminuttene eller til bussen og er man blitt skikkelig svett kan man jo løse problemet med en klut, litt såpe og rene, tørre klær. Da kan man benytte toalettet om det ikke finnes separate skiftekabiner.

Jaquesson vet at mange ikke vil ha gym fordi det er problematisk å dusje sammen med andre og derfor mener hun at dette egentlig handler om helse.

- Vi burde få bort ethvert hinder som gjør det vanskelig for barn og unge å drive med fysisk aktivitet så jeg syns private avlukker eller å droppe dusjen er helt ok alternativer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere