RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke oljeboring ved Svalbard

Sist oppdatert:
Det var i går kveld at Dagsrevyen refererte et brev fra Oljedirektoratet om eventuell fremtidig oljeboring ved Svalbrad. Nå går olje- og energiminsteren ut for å stoppe alle spekulasjoner
Ifølge en pressemelding fra olje- og energidepartementet var brevet et ledd i en høringsrunde knyttet til en plan for nye verneområder på Svalbard.

- Jeg ga et meget klart svar til Dagsrevyen om at Regjeringen avviser alle planer om en slik petroleumsvirksomhet i disse områdene. Disse områdene er ikke åpnet for petroleumsvirksomhet, og det knytter seg betydelig miljøinteresser til Svalbard som vil være uforenlig med oljevirksomhet. Regjeringen vil fastholde denne politikken, sier olje- og energiminister Einar Steensnæs i en kommentar til Dagsrevyens oppslag.

Statsråd Steensnæs beklager at Dagsrevyen ikke tok med denne helt sentrale og viktige avvisningen i innslaget, heter det i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere