RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke overrasket

Sist oppdatert:
Analytikerne er ikke overrasket at Statoils navn igjen dukker opp i forbindelse om en eventuell deltagelse i Shtokman-feltet.
Aksjemarkedet reagerer ikke mye på nyheten om at Statoil igjen kan være aktuell igjen for en eventuell deltagelse i Shtokman-feltet. Den enorme gassutbyggingen i Barentshavet virker ikke engasjere like mye.

- Om det skulle stemme, og hva som er med Shtokman vet vi ikke, men det er en sjanse for å få en langsiktige reserver, sier analytiker Bjørn Inge Tønnessen i DnB NOR Markets til NA24 iMarkedet.

Vanskelige reserver

Analytikerne poengterer at det er vanskelige reserver, og at en eventuell Shtokman-deltagelse vil ha en veldig liten nåverdi.

- Det gir langsiktige ressurser, men vil ikke gi noen kjempestor avkastning for de som deltar, sier Tønnessen til NA24 iMarkedet.

Ikke overrasket

Kollegaene til Tønnessen er ikke overrasket at de norske selskapene igjen blir nevnt i en eventuell deltagelse.

- Ikke veldig overraskende, sier analytiker Arnestein Wigestrand i Enskilda Securities til NA24 iMarkedet.

Et annet format

Analytikeren forteller at en ny deltagelse kan bli i et annet format enn hva man hadde sett for seg.

- Vi vet jo hva Gazprom har sagt om dette. Vi har på ett eller annet tidspunkt ventet at russerne skulle søke om hjelp fra utenlandske bedrifter uansett, sier analytiker til NA24.

De norske selskapene Norsk Hydro og Statoil vil være inkludert i en diskusjon om deltagelse i Shtokman og ifølge Wigestrand er det omtrent som en kan vente at Statoils navn dukker opp igjen. Teknologisk sett har de norske oljeselskapene den erfaringen og kompetansen som russerne trenger i forbindelse med utbyggingen.

- Men på et litt annet format enn det som tidligere har vært aktuelt, sier Wigestrand til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere