- Ikke redd svineinfluensaen

Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Deltakerne tar likevel forholdsregler på Norway Cup.

28.07.09 15:26

(EKEBERGSLETTA/SIDE2): – Vi er ikke redde, men har tenkt litt på om svineinfluensaen nok vil komme hit, spesielt etter at det ble påvist svineinfluensa på Gothia cup i Sverige, sier Marthe Kjellevold (16) og Vilde Gripnar (16) til Side2 mandag.

De to jentene spiller på Åsane 16.

Les også: – Ikke rot med gutter!

- Tror ikke jeg får det
– Det kan hende at svineinfluensaen kommer til Norway Cup, men jeg tror ikke jeg får det, mener Vilde.

– Jeg bruker antibakteriell våtserviett før hver gang jeg spiser. Mange spytter på gresset her, og derfor passer jeg på å vaske hende etter at jeg har sitte på gressplenen, forklarer Marthe.

Betyr det at dere unngår all kontakt med gutta her også?

– Nei, det tar vi som det kommer. Det er ikke umulig at vi kommer til å kline litt.

Testet positivt
I går kveld, mandag, ble imidlertid influensasykdommen påvist på arrangementet på Ekebergsletta. Spilleren skal være en 14 år gammel gutt fra det kenyanske laget Mathare United.

Les mer: Norway Cup-deltaker testet positivt på svineinfluensa

Unngår å gå på do
Synne Skøyen Skistad (13) spiller på Abelsø jentelag 13.

Hun innrømmer at hun både er redd, og at hun tar forholdsregler mot svineinfluensa. Synne har også fått gode retningslinjer hjemmefra.

– Mamma sa at jeg skulle prøve å unngå å gå på do her. Også prøver jeg å ikke putte hendene i munn. Selvfølgelig er jeg redd for svineinfluensaen, men jeg prøver å ikke tenke på det hele tiden, sier hun og smiler.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

– Ikke redde
Henrik Langset (17) og Mads Martinsen (16) er dommere på Norway Cup. De forteller til Side2 at det har vært snakk om å kutte ut håndhilsningen under kampene på cupen.

– Men vi fant ut av at det er så mye nærkontakt under kampene uansett, så det er ikke noe poeng i å ikke håndhilse her. Vi har blitt informert mye om svineinfluensaen, og om hvilke forholdsregler vi må ta. Vi må blant annet spraye hendene våre med antibakteriell spray før vi går inn i kantina, forklarer de to.

Men er dere likevel redde for å få svineinfluensaen?

– Nei, vi er ikke redde. Det er nok litt overdrevent. Det er jo som en vanlig influensa, mener dommerne.

Mest redd for barna
Stine Fremgård er assistenttrener for Borgen, og er på Norway Cup med samboer Espen Nerødegård, sønnene Even (to og et halvt år) og Sivert (4 måneder).

– Jeg tenker selvfølgelig mye på svineinfluensa fordi det er så mye i media, men hadde jeg vært livredd så hadde jeg bare ikke reist hit, forteller hun.

– Men jeg er veldig obs på hva jeg tar på. Jeg vasker hendene ofte, også bruker jeg mye våtservietter, det har jeg jo alltid med meg som småbarnsmor, smiler Stine.

Så legger hun til.

– Jeg tenker selvfølgelig mest på de minste barna. Men han er jo godt isolert i vognen, smiler hun og peker bort på den yngste sønnen sin.

Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.