*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke riktig å dra en 90-åring for retten

Narvik (NTB): Det var en kampklar Arne Pedersen (90) som torsdag møtte opp i Ofoten tingrett etter å ha nektet forelegg på 500 kroner for ikke å ha hatt med seg flytevest i båten.

- Jeg er ikke særlig oppkavet for denne rettssaken. Men jeg synes ikke det er riktig å dra en 90-åring for retten, sa hovedpersonen til Nordlys minutter før rettssaken startet.

Pedersen ble landskjent da han med saftige gloser avviste kystvaktas pålegg om å ha flytevest i båten. Han har beskrevet det som skjedde på Forra ved Narvik i Ofoten 14. august i fjor på denne måten:

- Jeg lå nedfor støa og skulle dra flyndregarn. Plutselig kommer det en skapelse av en båt sigende. Jeg skjønte hva det var fordi jeg hadde sett den galskapen før. De legger seg ved siden av. Han som førte båten spurte om jeg hadde flytevest. Hva faen skal jeg med flytevest, svarte jeg.

Han karakteriserer regelverket som «helt vanvittig» og har lansert et forslag til ny flytevest-lov.

- Barn under 16 år som er på havet i åpen båt bør ha vest på seg. Voksne må få bestemme selv, og det skal ikke være forfulgt av tvang og rettsvesen, sier Pedersen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.