RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke ring etter kl. 22!

Sist oppdatert:
Du bør se på klokka før du tar opp telefonen.

Til tross for at vi lever i en verden der vi har med oss mobiltelefonen over alt, og gjerne sover ved siden av den uten å skru den av om natten, så er det likevel enkelte holdninger som ikke endrer seg så fort.

Vil ha ro om kvelden
I en undersøkelse analysebyrået Respons har utført for den Chess-drevne nettsiden Mobilbarometeret.no sier over halvparten at det å ringe til noen etter klokken ti på kvelden ikke er akseptabelt, som har vært normal kutyme i alle år når det gjelder å ringe hjem til en familie på fasttelefon.

30 prosent er villig til å strekke dette tidspunktet en time ekstra, mens bare fem prosent mente at det ikke eksisterte en slik grense.

- Det er en arv etter gamle normer for hvor sent en kan gå på besøk, og det har å gjøre med respekt for leggetid og sen familiekveldstid, forteller førsteamanuensis ved Universitet i Bergen, Thor Øivind Jensen i en pressemelding.

Gjelder alle aldersgrupper
Og det er ikke slik at det bare er de eldre som sørger for den store andelen av nordmenn med avsky for mobilsamtaler etter klokken ti. Ifølge undersøkelsen er det denne grensen som står sterkes i alle aldersgrupper. Selv blant de under 30 år er det bare 1 av 4 som har en grense som går klokken 23 eller senere.

Hvor tidlig det er akseptabelt å ringe sier undersøkelsen ingenting om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere