RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke sannsynlig med Aker Kværner og ABB

Sist oppdatert:
Spekulasjonen om en fusjon mellom "nye" Aker Kværner og ABBs olje & gass-virksomhet er lite sannsynlig. Det påpeker meglerhuset Norse i en rapport
Det er i Finansavisen at ideen om en fusjon mellom "nye" Aker Kværner og ABBs olje & Gass-virksomhet blir lansert. ABB Offshore Systems og Vetco Gray ble nylig solgt til en gruppe finansielle investorer. Dermed er selskapet klar for å finne en partner, er resonnementet.

Etter at nye Aker Kværner blir rendyrket mot olje- og gass-sektoren vil dette være en god match med den tidligere ABB-divisjonen, sier kilder til Finansavisen.

- Ikke sannsynlig

Meglerhuset Norse mener at resonnementet ikke er sannsynlig.

I dagens morgenrapport påpeker Norse at en fusjon mellom ABB olje & gass og nye Aker Kværner vil være problematisk for selskapets lånegivere, med DnB Nor i spissen.

- Långiverne til Aker RGI (det vil si Kjell Inge Røkke) kan ikke godta lavere eierandel i Aker Kværner enn 51 prosent da dette ikke vil gi kontroll over kontantstrømmen. Dette er sannsynligvis til hinder for at Aker Kværner kjøper ABBs olje og gass virksomhet med egenkapital, da det er rimelig å anta at et slikt oppkjøp vil gi Aker RGI lavere eierandel, skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Trenger kontantstrømmen

Det er klart at bankene har behov for at Røkke beholder majoriteten i engasjementene. Bakgrunnen for dette er at Røkke må ha tilgangen til kontantstrømmen for å håndtere sin pressede lånesituasjon.

Det er også lite sannsynlig for Røkke-selskapet å øke gjeldssiden for å gjennomføre kjøpet av ABB-delen. Som kjent er allerede Aker Kværners gjeldssituasjon presset nok som den er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere