*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke sikre på om vi har bilen på film

Foto: (Privat/NTB Scanpix)

Politiet avviser også at kvaliteten på overvåkningsbildene er for dårlig.

08.08.12 22:26

Tidligere onsdag kveld meldte TV 2 at politiet skal ha sikret seg bilder av den etterlyste bilen i Sigrid-saken, og at minst to av overvåkningskameraene utenfor en Statoil-stasjon på Østensjø skal ha fanget opp bilen klokken 00.15 natt til søndag.

Nå sier politiet at dette ikke nødvendigvis stemmer.

- Det er et enormt etterforskningsarbeid og vi er ennå ikke sikre om denne bilen er fanget opp på videoopptakene, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Aftenposten.

Kilder hadde også fortalt til tv-kanalen at kvaliteten på opptaket trolig er for dårlig til å kunne identifisere bilnummer og farge på bilen.

Rohde opplyser at de har sikret seg opptakene fra bensinstasjonen, men avviser at kvaliteten på opptakene er for dårlig til å kunne spore opp en bil.

Har du tips, foto eller bilder? Kontakt oss på Vaktsjef@Nettavisen.no

Har ikke meldt seg
Den etterlyste føreren har ennå ikke meldt seg for politiet.

Bilen sto parkert med lysene på utenfor barnehagen der Sigrids sko, sokk og mobiltelefon er funnet.

Onsdag kveld opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST) at de nå bistår Oslo-politiet i etterforskningen.

- PST bistår Oslo pd i Sigrid-saken, med vår kompetanse på Internett og sosiale medier, skriver PSTs informasjonssjef Martin Bernsen på Twitter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gikk ut med genserbilde
Oslo-politiet offentliggjorde onsdag ettermiddag et bilde av en hettegenser som er tilsvarende den Sigrid hadde på seg på vei hjem natt til søndag da hun forsvant.

- Politiet ber om publikums hjelp til å kartlegge hennes bevegelser, samt øvrige observasjoner i aktuelt område, skrev politiet i en pressemelding.

De opplyste også om at Oslo politidistrikt har etablert et nytt tipstelefonnummer. Det nye nummeret er 22669600.

Søker på øyene
Norske Redningshunder avsluttet onsdag sin deltakelse i letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Årsaken er at politiet i dag har besluttet å trappe ned leteaksjonen, melder de på Twitter.

Men selv om politiet trapper ned sitt søk ute, trapper de opp selve etterforskningen. De mange frivillige fortsetter også letingen onsdag kveld, blant annet på øyene i Oslofjorden, på Høyenhall, Stovner, rundt Lysakerelvea og Ulsrudvann, ifølge Dagbladet.

Mer enn 700 tips
Politiet har så langt fått inn mer enn 700 tips i letingen etter Sigrid. Likevel har de ingen spor som peker seg spesielt ut.

Ifølge TV 2 har politiet fått inn tips om konkrete personer.

Leder Hanne Kristin Rohde ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, sa på en pressekonferanse tidligere onsdag at politiet likevel bare har én vitneobservasjon av bilen som ble sett med lysene på utenfor Kanvas-barnehagen klokken 00.15, da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant.

- At sjåføren av den etterlyste bilen ikke har meldt seg, gjør bilen og sjåføren enda mer interessant for politiet, opplyste Rohde og oppfordret vedkommende sjåfør til å melde seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Kan være flere gjerningsmenn
Politiet utelukker heller ikke at det kan være snakk om flere gjerningspersoner.

- Sigrid kan ha blitt med noen frivillig, eller ha blitt tatt med makt. Vi vet heller ikke om hun kan ha blitt fraktet i en bil eller på andre måter, sier Hanne Kristin Rohde.

For å komme til bunns i disse spørsmålene ønsker politiet å kartlegge Sigrids bruk av sosiale medier. I tillegg til egne spesialister får politiet bistand fra PST og Kripos.

- Tror dere det kan ligge avgjørende informasjon på de profilene hennes i de sosiale mediene der hun har hatt kontoer?

- Vi vet vi at sosiale medier benyttes såpass aktivt av ungdommer at vi ønsker sjekke ut eventuelle spor. I verste fall har hun fått trusler eller avtalt å møte noen. Det kan også være personer som har visst mye interesse for henne uten at hun har brydd seg om det, sier Rohde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.