*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke stem Frp

ANBEFALER IKKE EGET PARTI: I et leserinnlegg anbefaler Ole Bernt Wang velgerne å stemme noe annet enn Frp. Foto: Arild Hansen

Kandidat til bystyret i Porsgrunn Frp går imot eget parti.

31.08.11 21:25

Ole Bernt Wang er kandidat til bystyret i Porsgrunn for Frp. Men i et leserinnlegg anbefaler han velgerne å stemme noe annet enn Frp, skriver TA.no

Jeg ser at det jeg skriver og gjør kan skade partiet lokalt. Og henger riksmedia seg på så kan det også skade partiet sentralt. Men dette er varslerens dilemma, sier Ole Bernt Wang.

Han føler seg skjøvet ut i kulda i Porsgrunn Frp.

- Jeg får ikke informasjon. Jeg blir ikke informert om hva som skjer. Jeg har ikke fått tilgang på valgeffekter for partiet. Jeg er ikke bedt om å være med på noe som helst, sier Wang.

- Jeg føler meg rett og slett passivt ekskludert.

- Demokratisk underskudd
Wang forteller at han har prøvd å ta problematikken helt til topps i Frp. Uten å få noen reaksjoner.

- Jeg har vært i kontakt med generalsekretær Geir Mo, uten at det har hjulpet. Jeg vinner rett og slett ikke gehør, sier Wang.

- Det som gjør at jeg reagerer er at jeg mener det er et demokratisk underskudd i Frp i Porsgrunn. Det er få som er aktive, dermed sitter alle disse få på de fleste verv og posisjoner. Jeg mener at det har oppstått usunne maktkonsentrasjoner. I og med at det er få som er aktive så får disse leve i fred. Det er vanskelig for ett individ å få til endringer, sier han.

I klammeri tidligere
Det er ikke første gangen at Ole Bernt Wang er i klammeri med resten av Frp i Porsgrunn. Flere utspill på Facebook har også ført til reaksjoner. Wang er blant flere i partiet som reagerte negativt da Frp var med på skolenedleggelsene i Porsgrunn.

- Det som skjer nå har jo likhetstrekk med det som har skjedd tidligere. Jeg har gjort mitt og jeg har vært i media tidligere. Men jeg er ikke ekskludert fra partiet. Jeg er fullverdig medlem og jeg er listekandidat.

- Jeg har også prøvd å ta dette opp med flere i partiet. Men det er ingen som vil snakke. Den eneste som har vært villig til å høre på meg er gruppeleder Thorleif Vikre i Porsgrunn, sier Wang.

Støtter politikken
Ole Bernt Wang har imidlertid ikke noe problem med verken valgprogrammet i Porsgrunn eller med politikken til partiet.

- Jeg står inne for politikken til Frp og for partiprogrammet her i Porsgrunn for de neste fire årene. Det er ikke politikken som er problemet. Men på grunn av det udemokratiske problemet, de usunne kreftene, så vet jeg ikke om jeg kan be folk stemme på Frp, sier han.

- Det er individer på listen til Frp i Porsgrunn som jeg mener ikke har noe i bystyret å gjøre og det er også individer som jeg mener kan gjøre en veldig god jobb. Men partiorganisasjonen er et problem, sier Ole Bernt Wang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.