RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke ulykke at Gray døde

DØD: Freddie Gray var bevistløs og hardt skadd da han kom frem etter politiets transport. Han døde en uke senere.
DØD: Freddie Gray var bevistløs og hardt skadd da han kom frem etter politiets transport. Han døde en uke senere.
Freddie Gray døde som følge av at politibilen bråbremset, konkluderer rapport.

Den afroamerikanske mannen som døde i politiets varetekt i Baltimore, fikk det obduksjonsrapporten kaller en «høyenergiskade» i ryggen, som trolig oppsto da politibilen han var i, bråbremset.

Ifølge avisa Baltimore Sun, som har fått et eksemplar av obduksjonsrapporten, svarer skaden til det som skjer når man stuper på grunt vann og treffer bunnen.

LES her: Politifolk siktes for drap på svart mann i Baltimore
OG her: - Han ville skade seg selv

Seks politibetjenter er siktet i forbindelse med at Freddie Gray døde etter å ha fått en ryggskade mens han ble kjørt bort i en politibil i april. Dødsfallet utløste flere dager med voldelige protester i Baltimore.

Ifølge obduksjonsrapporten kan ikke dødsfallet skyldes en ulykke, men må karakteriseres som drap fordi politimennene unnlot å følge sikkerhetsprosedyrene de skulle ha fulgt.

I rapporten heter det at Gray ble dyttet inn i bilen på magen etter at han ble arrestert, og at han kan ha reist seg og så blitt kastet inn i veggen på bilen da den bråbremset.

Han hadde ikke på seg bilbelte, men hadde på seg håndjern og ankeljern, slik at han risikerte å falle uten å kunne ta seg for om bilen akselererte eller bråbremset, heter det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere