RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke-vestlige innvandrere er en trussel for Norge

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Siv Jensen grillet om Erna Solberg, pengebruk, innvandring og mullah Krekar.

Mandag var Frp-leder Siv Jensen gjesteredaktør i Nettavisen.

Svarte leserne
I løpet av hennes første arbeidsdag som redaktør svarte hun Nettavisens lesere.

Nettmøte: Siv Jensen

Mandag kveld stiller derimot Siv Jensen til utspørring hos Pål T. Jørgensen i TV 2.

Et av temaene som Jensen kan vente seg å bli spurt ut om er hvordan hun skal løse isfronten mellom henne og Erna Solberg.

Iskaldt
Under en planlagt fotoseanse i Stortinget mandag, som egentlig var ment å være en oppbygger for forholdet mellom Frp og Høyre, endte med høylytt krangling om regjeringsspørsmålet.

Bildespesial: Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet har det siste året ligget svært høyt på meningmålingene. Mange har spådd at partiet vil gjøre sitt beste stortingsvalg noensinne. Men den siste uken har opinionspilen pekt nedover for Siv Jensen og partiet ligger nå like i nærheten av 23 prosents oppslutning.

Ved forrige stortingsvalg fikk partiet 22,1 prosents oppslutning og 38 plasser i Stortinget.

Siv Jensen: Bløffen om norsk asylpolitikk

Første spørsmål handler om hvordan samarbeidet på borgerlig side er om dagen.

- Ingen isfront
- Nei, det er ingen isfront mellom meg og Erna Solberg. Det vi vil gjøre er å samarbeide med Høyre og med Frp i regjering. Men nå kommer Fremskrittspartiet til å stemme for det vi er for og mot det vi er mot, svarte Jensen.

- Med dine forslag til skattereduksjoner, så ender vi opp på et beløp rundt 70 milliarder i årlige tap av inntekter for den norske stat. Det er to norske forsvarsbudsjetter det, Jensen?

- Det Fremskrittspartiet foreslo for inneværende statsbudsjett er å redusere skatte- og avgiftsnivået med 29 milliarder kroner. Den norske stat går med enorme overskudd hvert eneste år. Det betyr kun at vi investerer mer i landet, istedenfor å plassere det i fond i utlandet.

- Mye penger ut, men også inn
- Ikke bare skal dere fjerne inntektene med 70 milliarder i årlige inntekter, skal dere også øke utgiftene betraktelig. Både innen samferdsel, eldreomsorg, helsevesen og kriminalitetsbekjempelse. Hvor mye vil det koste?

- Det vil koste mer penger, men også mindre penger. Hvis vi for eksempel fikk behandlet de 250.000 menneskene som står i behandlingskø, så ville det bety en innsparing for den norske stat i trygdeavgifter, sier Jensen.

- Vi mener mennesker med en annen bakgrunn en vestlig, har en bakgrunn som er en utfordring for Norge. De har en bakgrunn som er veldig annerledes enn den vi har her, svarte Jensen.

- Men er det en trussel for Norge..?

- Ja, det er det.

- Er det en trussel?..

- Ja, det..

- Så ikke-vestlige innvandrere er en trussel for Norge?

- Det som er en stor og betydelig utfordring for Norge er strømmen av identitesløse, kriminelle asylsøkere. De har ingen hederlige hensikter når de kommer hit. Det vi vet er at samtlige av overfallsvoldtektene som har skjedd i Oslo de siste årene er begått av...

- Men nå snakker du om kriminalitet?

- Ja, men kjære vene, det er jo det som er Norges største utfordring.

- Krekar skal jeg sette på et fly
- Hva skal du gjøre med mullah Krekar hvis du kommer i regjering?

- Jeg skal sette ham fortest mulig på et fly.

- Hvor da?

- Forhåpentligvis til Irak, så fort som mulig. Men det er to ting vi må gjøre og det må skje i riktig rekkefølge: vi skal først ha kontroll på hvor mullah Krekar befinner seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere