RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Inga Marte er moralsk fordervet

Foto: Camilla Flaatten (Side2)
Sist oppdatert:
Inga Marte Thorkildsen slaktes etter uttalelser om John Fredriksen.

Stortingets og SVs Inga Marte Thorkildsens uttalelse om John Fredriksen på et seminar om formueskatten har vakt sterke reaksjoner hos NA24s lesere. Kommentarene har strømmet inn.

- Problemet er ikke at John Fredriksen må betale 1.000 kroner i minuttet i formuesskatt, men at noen kan bli så forbaska rike, at de ikke føler samfunnsansvar, sa Thorkildsen.

LES HER: - Problemet er at noen kan bli så forbaska rike

Dette har skapt storm hos NA24 og Nettavisens lesere.

Debatten har pågått siden i går ettermiddag da saken bla lagt ut. Selv John Fredriksens ekskjæreste, Marianne Boije har hevet seg på.

«Inga Marte er moralsk fordervet som ikke klarer skape like store verdier som John Fredriksen og dermed bidra mer til felleskapet. Regnet på faktisk bidrag til samfunnet, er hun en parasitt. Hvorfor kunne John Fredriksen starte med to tomme hender og bygge seg opp slik og ikke Inga Marte? Er hun handikappet? Har hun noen unskyldninger? Ser Inga Marte og hennes venner det slik, eller er det bare den ene veien. Ta, uten å gi??», skriver en leser på Nettavisens Facebook-vegg.

Også Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum har hevet seg på:

Som man roper i skogen, får man svar: SV elsker å fremstille seg selv som fiender av kapitalismen.

LES HELE STAVRUMS KOMMENTAR HER

- Burde flytte ut resten av virksomheten

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Med kun noen få unntak, så er de fleste leserne iharnisk over Thorkildsens utalelse.

- Misunnelse sterkere enn kjønssdrift

«Du og dette SV partiet ditt Inga Marte er så smålige, når det gjelder folk som er rike som klarer å skape noe. Dette SV partiet har jo alltid hatet rikfolk som har mye penger, selv om dem har denne klovnen Solheim i partiet sitt som bruker nesten 30 milliarder i året på korrupte ledere i året til ingen nytte».

«Og dette sier hun som ikke har løftet en finger for andre til en person som nettopp donerte millioner til sykehus i Norge selv om han ikke bor her. I tillegg har han skapt verdier og masse arbeidsplasser. Dette er altså takken. Det viser jo hvor virkelighetsfjerne sosialister er.»

«John Fredriksen har bidratt med utallige millioner til blan annet Rikshospitalet. Nå sist spyttet han inn 15 av 25 millioner til en ny kreftrobot til Radiumhospitalet. Det blir for dumt å si at en av Rikshospitalets største private bidragsytere ikke tar samfunnsansvar.»

«Jeg tror rett og slett vi har nådd smertegrensen for hvor mye penger som bør forvaltes av denne gjengen. Er ikke denne damen medlem av et parti som mener at trillegrupper for menn bør finiansieres over statsbudsjettet? Og for ikke å snakke om selvforsvarsgrupper for egne unge politikere. Merkelig at en dame som har en slik appetitt på andres penger kan være misfornøyd med en som er så flink til å tjene dem.»

«Misunnelse er ofte sterkere enn kjønnsdriften hos mange!»

Og noen som støtter Thorkildsen

«Handler da ikke om misunnelse? men mer om at en fyr som sitter på 50 milliarder kroner klarer å sutre over lommerusk i hans dimensjoner.»

«Snille snille Fredriksen gir gave til et sykehus (siden han er rik så vet han best hva pengene skal gå til, det er klart). At gaven er langt under hva han burde ha betalt i skatt gjør uansett at mange får stjerner i øynene. Når det gjelder mange på høyre siden sin tanke om at venstre siden bare er misunnelige, så tror jeg det må komme av at de ikke kan forstå at andre ikke er opptatt av, eller ønsker seg masse penger. Det er ikke snakk om misunnelse, i alle fall ikke fra min side. Jeg vil ikke ha masse penger. Rett og slett. Det er snakk om utjevning, og rettferdighet. Hva man syntes er rettferdig kan man diskutere, men det er det som ligger bak. Det blir usakelig å si at noen er misunnerlige på noe de ikke ønsker seg. Spis de rike! (sakelig)»

«Avlatspenger. Hadde Fredriksen tatt samfunnsansvar hadde han blitt i Norge og rettet seg etter gjeldende lover og regler uten å kny. Jeg er på ingen måte noen sosialist men Fredriksen utmerker seg ihvertfall ikke positivt når han kan finne på å blåse avgårde tilsvarende beløp på en fest.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere