RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen blir sagt opp

Sist oppdatert:
Norske Skog sier ingen vil bli sagt opp i dag. Nå kutter de produksjonen.
Informasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog sier til NA24 at det ikke er snakk om noen oppsigelser på dagens møte med de ansatte.

Rett etter kom børsmeldingen om at selskapet skal kutte europeisk produksjonskapasitet tilsvarende 200.000 tonn i 2008. Størsteparten av dette vil skje i Norge.

Kutter ytterligere

- Det er ingen hemmelighet at Norske Skog har slitt med lønnsomheten og vi har tatt en rekke tiltak for å forbedre dette. Vi har hele tiden holdt en tett dialog med de ansette og informert dem hele veien om hvilke tiltak som blir gjort, det skal vi gjøre nå også, sier Bratlie til NA24.

Ifølge børsmeldingen er det i tillegg besluttet å gjennomføre produksjonsinnskrenkninger ved avispapirfabrikkene i Europa med rundt 70.000 tonn i tredje og fjerde kvartal 2007. Det forventes en klar positiv resultatmessig effekt av stengningene. En betydelig andel av reduksjonene skal tas ved de norske fabrikkene Norske Skog Follum og Norske Skog Skogn, mens en mindre del skal tas ved Norske Skog Parenco i Nederland og Norske Skog Golbey i Frankrike.

Permitteringer

Men Norske Skog sier ikke opp noen av de ansatte.

- Det er ikke snakk om noen oppsigelser på dagens møte med de ansatte, sa Bratlie til NA24 rett før møtet kl 9.

Til E24 sier han imidlertid at det vil bli gjennomført permitteringer, men at han ikke kan gi noen konkrete tall ennå.

Ingen kommentar

Bratlie ønsket ikke å kommentere spekulasjonene Aftenposten og E24 kom med tidligere i dag, men han ønsker heller ikke å sette noen valør på hvor dramatisk dagens informasjonsmøte vil være.

- Vi ønsker først og fremst å informere de ansatte, jeg ønsker heller ikke å sette noen valør på hvor drastiske eventuelle tiltak vil være, sa Bratlie til NA24 rett før børsmeldingen kom.

«En svekket markedsbalanse, kombinert med økte kostnader på viktige innsatsfaktorer som returpapir, trevirke og energi, gjør at Norske Skog må ta ytterligere grep for å bedre lønnsomheten.», heter det i meldingen fra selskapet. Konsernsjefen i Norske Skog forklarer situasjonen slik:

- Norske Skogs økonomiske resultater er ikke tilfredsstillende, og tiltak for å øke lønnsomheten er helt nødvendig. Forsvarlig inntjening er en absolutt forutsetning for å utvikle Norske Skog som et sterkt og handlekraftig selskap, sier Norske Skogs konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Norske Skog er en av verdens største produsenter av avis- og magasinpapir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere