*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen drømmepåske i vest

Bergen by

- Det blir ingen drømmepåske i vest, fastslår meteorologene. Innimellom får vi se solen, men det blir også mye grått og vått.

10.04.06 09:30

- I dag blir det ikke så verst. Det kan være at vi får mer pålandsvind utover dagen, og at bygene som ligger ute i havet da kommer inn over oss. Men innimellom får vi gløtt av sol, sier meteorolog Svein Inge Andersen i Storm Weather Center til iBergen.no.

Men oppholdsværet er dessverre forbigående. Allerede natt til tirsdag blir det igjen en omlegging i været, og vi får fronter inn fra vest.

- Da blir det vind opp i sørlig kuling på kysten. I natt kan det være nedbøren kommer som sludd eller snø, men tirsdag går det over til regn i Bergensområdet, og 3-4 grader, sier Andersen.

- Nedbørssystemene står dessverre i kø nå, så det blir ingen drømmepåske i vest. Er du ute etter sol, må du benytte mulighetene som byr seg innimellom, sier Storm-meteorologen.

Etter at det første systemet har passert tirsdag, kan det blir litt lenger mellom bygene onsdag. Men allerede natt til torsdag kommer et nytt lavtrykk inn over sørlige deler av Vestlandet.

- Er vi heldige, går det meste av nedbøren sør for Bergen. Så det kan hende det ikke blir så mye nedbør her, sier Andersen, og fortsetter:

- I bakkant av dette lavtrykket kan det bli mer opphold. Det blir muligens østavind, og litt lenger periode med opphold. Så både fredag og tidlig lørdag kan bli bra.

Men så er det slutt. En ny front kommer inn over oss, og gir nedbør igjen mot slutten av påsken.

Sjekk været der du er

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag