RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen flyangrep mot demonstrantene i Libya

Ingve Iversen befinner seg fremdeles i Tripoli.
Ingve Iversen befinner seg fremdeles i Tripoli. Foto: Lars Idar Waage, Øyvind Ellingsen (Rogavis.no)
Nordmannen Ingve Iversen tilbakeviser påstandene fra internasjonale medier.

Stavanger-mannen har bodd på hotell 150 meter fra Den grønne plass siden helgen, og har vært øyenvitne til uroen sentralt i byen. Men de ubekreftede meldingene om angrep mot befolkningen av jagerfly og helikoptre stemmer ikke, sier Iversen til Rogalands Avis.

– Det har vært litt spesielt å se CNN og Al-Jazeera melde om flyangrep. Det stemmer ikke, sier Iversen.

Søndag kveld – like etter drapene i byen Benghazi – var det fremdeles rolig i hovedstaden. Først i 22-tiden startet urolighetene i Tripolis gater.

– Vi skulle tilbake til hotellet, og jeg måtte kjøre sikk-sakk mellom brennende containere. Senere hørte vi det smelle kraftig fra pistoler og AK-47-maskingevær, sier Iversen til Rogalands Avis.

Fra hotellet så han opprørere – hovedsaklig gutter og unge menn mellom 15 og 20 – sette fyr på en lokal politistasjon. Han antar at det ble drept folk på Den grønne plass samme natt, men antallet er usikkert. Tidlig samme morgen skal det også ha blitt gjort forsøk på å sette nasjonalforsamlingen i brann, sier Iversen.

- Kvinner og barn i gatene
Etter Muammar Gaddafis tale strømmet oberstens tilhengere ut i gatene.

– Før talen var det få kvinner og barn i gatene, etterpå strømmet barnefamiliene ut, sier Ingve Iversen.

- Roligere nå
Stavanger-mannen har drevet forretninger i Libya i flere år, og har vært politisk aktiv både nasjonalt og lokalt. Iversen var i ung alder leder i NKP, for siden å gå over til Ap. Iversen var gruppesekretær for Stavanger Ap for noen år siden, og både kone, svoger og svigerfar er Ap-politikere.

– Etter mandagen har det vært rolig i Tripoli. Flere butikker har åpnet igjen, og det er brød i bakeriene etter at de var tomme i to dager, sier Iversen, som regner med å returnere til Stavanger på søndag.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere