RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen grunn til datalagring

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
- Jeg ser ingen gode praktiske grunner til at opplysninger om bompengepassering skal lagres.

Oslo (ANB): Det sier lederen av Stortingets transport- og kommunikasjonskomite, Knut Aril Hareide fra Kristelig Folkeparti.

Komiteens andre nestleder, Fremskrittspartiets Bård Hoksrud går kraftigere ut.

- Jeg er bekymret over hvordan slike opplysninger kan brukes i framtida. Selv kjører jeg uten brikke. Da blir jeg i det minste ikke registrert på E18 i Sande, sier han.

Hoksrud viser til at ligningsmyndighetene allerede har oppdaget bompengedataene.

- Vi har et eksempel på en skatteyter i Tønsberg som fikk kjørerregnskapet sitt sjekket opp mot registrerte bompasseringer, sier han.

Arbeiderpartiets medlem av komiteen, Freddy de Ruiter, understreker at han ikke har inngående kjennskap til hvordan bompengedata lagres.

- Men jeg forutsettes at bestemmelsene om personopplysninger overholdes, slik at opplysningene ikke kan misbrukes, sier han.

Første nestleder i komiteen, Arbeiderpartiets Anne Marit Bjørnflaten, sier at hun ikke har andre kommentarer enn at hun forutsetter at bompengeselskapene følger Personopplysningsloven. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere