RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (NTB scanpix)

- Ingen har 105 dagers ferie

Sist oppdatert:
Stortingspresident Dag Terje Andersen tror mange av de folkevalgte vil ha problem med å få tre uker sammenhengende ferie.

Fredag dro 169 av våre øverste folkevalgte drar fra hverandre, for å møtes igjen i nasjonalforsamlingen 1. oktober. De betyr 16 ukers fri fra Stortinget.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum mener de må kjenne hverdagen til velgerne, og da er det bra om de har noenlunde samme levevilkår som dem som velger dem.

Ferieproblemer

Det får Dag Terje Andersen til å reagere. Under Stavrums kommentar skriver stortingspresidenten følgende:

«Så kom den da, Stavrums årlige fortegning av Stortingets aktivitet. Nok en gang ser han bort fra de mange møter som skal gjennomføres før samling i Stortingssalen i slutten av september (ikke oktober som han som vanlig skriver.)

Før det vil stortingsrepresentanter ha deltatt på mer en 30 internasjonale møter, gjennomført ca. 20 komitéreiser, en rekke møter med næringsliv og organisasjoner i sine fylker, deltatt i politisk debatt osv. Sannheten ,Stavrum, er at ingen har 105 dagers ferie, men mange vil ha problem med å få tre uker sammenhengende ferie også i år, selv om det ikke er valgår. Stortingsrepresentantene skaffer seg nødvendig kunnskap om saker de senere skal behandle, det burde du prøve en gang Stavrum.»

En rekke personer svarer med å ønske stortingspresidenten en velfortjent og god ferie. Andersen legger også til at det et privilegium å få være tillitsvalgt for folket. «Interessant, lærerikt og fantastisk moro!» skriver han.

Gunnar Stavrums Facebook-side er det allikevel noen som ser positivt på den lange «pausen» - uansett hvordan man ser på saken:

«La dem ha ferie. Norge går vel bedre når de ikke er der.»

- Ingen naturlov

Også Erling Folkvord (Rødt) mener 105 dager er urimelig lenge.

- Det at Stortinget skal slutte litt tidligere enn elevene på skolen, og starte opp igjen en og en halv måned etter skolen, er jo ingen naturlov, sier Folkvord bestemt.

Han mener stortingsferien med fordel kan kortes ned.

- De som vil ta det lugnt og rolig, de har jo en urimelig lang sommerferie. Det samme gjelder juleferie og påskeferie, sier Folkvord til Nettavisen.

Han legger allikevel til at de stortingsrepresentantene som jobber hardt for å ivareta interessene til de som har valgt dem, kan stå på og jobbe aktivt med det året rundt.

- Lange stortingsferier gir dem jo mer armslag til både partiarbeid og lignende arbeid, uhindret av møter i Stortinget, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere