*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen i Sp-ledelsen sitter trygt

Oslo (NTB): - Ingen i Senterpartiets ledelse har noen rett til å fortsette, alle tre er i spill, sier tidligere Sp-leder Anne Enger til Klassekampen.

Enger har de siste 15 årene vært tilbakeholden med å kommentere partiet hun ledet på 1990-tallet. Men etter at Liv Signe Navarsete i helgen kunngjorde sin avgang tar Sp-legenden bladet fra munnen.

Enger, som i dag er fylkesmann i Østfold, sier at både Borten Moe og Vedum må finne seg i at deres framtid i partitoppen nå er usikker.

- Når ledelsen skal velges på ny, kan man ikke si at den og den skal fortsette. Det kan godt hende det er naturlig at noen blir sittende, men en ny ledelse må nå settes sammen, og da må man starte helt på nytt, sier Enger til Klassekampen.

Dermed støtter hun Navarsete, som i helgen sa at årets ekstraordinære landsmøte i Sp «må stå fritt til å velge både leder og nestleder».

- Navarsete tok en klok beslutning som det står respekt av da hun trakk seg. Hun gjør det av hensyn til partiet, som nå kan få arbeidsro, sier Enger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.