- Ingen kjempesommervær

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Er sommeren over for denne gang? Sjekk ditt vær!

15.08.11 10:46

Mandag er ganske så grå i Sør-Norge, med regn, skyer og ikke de altfor høye temperaturene.

- Grunnen til at det regner nå er at vi har en front som ligger over Sør-Norge, og den gir relativt skyet vær og regn over store deler av Sør-Norge og Midt-Norge, sier meteorolog Camilla Albertsen ved Storm Geo til Nettavisen.

Sjekk hvordan ditt vær blir her

Nedbøren går nordover
Tirsdag vil nedbørsfronten begynne å bevege seg nordover i landet.

- Til i morgen begynner denne fronten å bevege seg sakte nordover, og i morgen flytter nedbøren seg hovedsakelig til Trøndelag og Helgelandsområdet. Men det vil nok henge igjen noen regnbyger Østafjells også i morgen, sier Albertsen.

Også i indre strøk på Vestlandet må man regne med en og annen regnbyge i morgen.

- Utover i uka så siger fronten sakte men sikker videre nordover, og når vel Finnmark fredag. Langs denne fronten vil det bli skyet vær og litt regn, forteller hun.

Sjekk badetemperaturene i Oslo

Bedre, men fortsatt regn
Mandag er det veldig bra vær i Nord-Norge, men enn så lenge.

- I Finnmark, Troms og Nordland er det veldig fint vær i dag, men der blir det gradvis mer skyet og regn utover i uka når fronten kommer nordover, sier Albertsen.

Når fronten har forlatt Sør-Norge, blir det da gradvis bedre vær der.

- I Sør-Norge blir det lettere vær, men enkelte regnbyger må en regne med tirsdag. Onsdag kommer det også inn et lite lavtrykk i Skagerrak som gir ustabilt vær og litt mer regn sør. Så både onsdag, torsdag og fredag må en regne med enkelte regnbyger, sier meteorologen.

Maks 20 grader
Men selv om det blir noe regnbyger gjennom hele uka i sør, blir det også lange perioder med oppholdsvær og sol.

- Blir det varmt?

- Det blir ikke noen temperaturforandringer egentlig. På Sør-, Øst- og Vestlandet blir det 16-20 grader utover uka. Så det blir ingen kjempesommervær, sier Albertsen til Nettavisen.

I Midt-Norge synker temperaturene når nedbørsfronten kommer dit tirsdag, til 15 grader. Temperaturene vil utover i uka ligge mellom 15 og 18 grader.

- I Nord-Norge er det i dag fint og varmt vær, og det blir opp i 20 grader i dag og i morgen. Utover i uka synker temperaturene til 15 til 18 grader. På Finnmarkskysten blir det kanskje noe kaldere, sier meteorologen.

- Ingen høytrykk i sikte
- Og så det store spørsmålet til slutt, er sommeren over for denne gang?

- Vi ser ingen store høytrykk som er på vei, svarer Albertsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.