Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen kommer til å finne meg

En desperat mors siste ord til sine sønner. Hun forberedte seg på å dø i en snøstorm.

(SIDE2): 46 år gamle Paula Lane fra Nevada i USA ble fanget i en voldsom snøstorm i seks dager. Langt inne i villmarken i Nevada forsto tobarnsmoren at det ikke var noen vei tilbake. Stormen og kulda gjorde det umulig for henne å søke hjelp.

Se video nederst i saken!

Tok farvel
I en tårevåt og desperat video tok hun farvel med tvillingsønnene på 11 år. I videoen forteller hun at hun beklager, og at hun forsøkte å finne hjelp.

- Jeg er så lei meg for at dette har skjedd, sier en tydelig forfrosset og redd Paula inn i kamera ifølge den britiske avisen Daily Mail. Hun og kjæresten Roderick Clifton (44) var strandet i hans bil på en øde skogsvei da været snudde. De var på vei rundt i fjellområdet Sierra Nevada.

- Når solen kommer fram skal jeg forsøkte å overleve. Det er 11 kilometer i 1,8 meter med snø. Ingen kommer noensinne til å finne meg her i Burnside Lake, sier Paula i det hun selv kaller avskjedsvideoen til sønnene, skriver The Today Show.

Tidlig morgen etter den første natten i bilen bestemmer Roderick seg for å forlate den, og gå etter hjelp.

- Jeg forsto at jeg ikke kom til å se ham igjen, sier Paula i et intervju med den amerikanske TV-kanalen.

Roderick, far til tre døtre, ble senere funnet død noen kilometer fra jeepen han og Paula søkte dekning i.

Funnet av broren
Paulas familie forsto at hun og kjæresten hennes antakelig ikke ville komme tilbake i live. De forberedte de to små sønnene til Paula på det.

Hun bestemmer seg for å forlate bilen to dager etter at kjæresten forsvant i snøværet. Her har hun spist tomater og snø for ikke å sulte i hjel. Men nå vil hun finne ham. På vei mot hovedveien overlever hun ved å tilbringe de iskalde nettene i et hult tre.

46-åringen er ikke kledd for kulda, og forsøker å holde varmen ved å bruke papir og tape til å lage ekstra sokker. På veien finner hun også liket av kjæresten.

Etter seks dager i ekstremværet snur allikevel lykken for tvillingmoren. Broren hennes, Gary, har lagt ut på redningsaksjon. Gary og en kompis hadde fått låne en stor frontlaster, en bil man vanligvis bruker på byggeplasser, og reiser ut for å lete i skogsområdet i Sierra Nevada de visste søsteren likte seg i.

Han hører noen plystre høyt. Det viser seg å være Paula.

Overlevde
Paula ble funnet med kraftige frostskader og hun var underernært. Hun ble tatt til det lokale sykehuset for å få hjelp. Ifølge amerikanske medier vil hun overleve uten store varige mén.

- Hun er sterk, en kjemper og hun elsker livet, sier storesøster Linda Hathaway om å få søsteren sin hjem igjen.

Se nyhetsinnslag fra The Today Show på MSNBC:

HTML EMBED
Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett