- Ingen krise uten gull

Foto: (Scanpix)

Lyn-sjef Henning Berg går for toppen, men overlever om Oslo-klubben skulle bli gull-løs.

04.04.06 10:53

Lyns treningskamper finner du her.

TV 2 Nettavisen tror Oslo-klubben ender en plass bak fjorårets bronsemedalje.

- Vi ble nummer tre i fjor med ligaens yngste lag, to poeng bak Vålerenga, og kan ikke legge lista lavere. Lyn har som mål å bli seriemester, men det er ingen katastrofe om vi ikke blir det, sier Henning Berg til TV 2 Nettavisen.

Berg lanserte nylig RBK, VIF, Brann, LSK og Viking som soleklare favoritter ut fra klubbenes investeringer, og mener hver og en av de fem har grunn til å bli skuffet om det ikke blir gull.

Vurderte Jan Kjell Larsen
- Vi har mange gode spillere, men jeg ser hvordan de andre bruker penger. Og vi vet ikke om Edu og Bala kommer tilbake, sier Berg.

Stiftet: 3. mars 1896 Stadion: Ullevaal
Meritter: 2 seriemesterskap og 8 cupmesterskap
Trener: Henning Berg Kaptein: Tommy Berntsen
Budsjett: 48,9 millioner
Spillerstallen: Klikk her

Som har mistet veteranene Jan Derek Sørensen og Øyvind Leonhardsen. Men tøffest å erstatte er nok den solide sisteskansen, Ali Al-Habsi. Her har Lyn hentet inn tidligere Molde- og Ham-Kam-målvakt Eddie Eddie Gustafsson.

- Vi vurderte Jan Kjell Larsen i fjor høst, men det Haugesund krevde for 2. divisjonsspilleren var helt uaktuelt selv om han var U21-keeper. VIF lyktes da de hentet Grindheim før fjorårssesongen, men vi har ikke råd til å satse så mye på at en spiller kan slå til.

I de siste dagene før overgangsvinduet stengte, utvidet Lyn angrepet med Odds Espen Hoff og Branns Dylan Macallister. Men det er langt fra sikkert at Macallister er en forsterkning. Den høyvokste spissen imponerte ingen i Brann.

Stortalent fra Grei
- Vår filosofi er å slippe frem de unge - det er vår måte å være annerledes på. Vi har en veldig god startellever, og med den nye regelen for gule kort og med tanke på at vi har minst skader i Tippeligaen, kan vi klare oss bra, sier klubbdirektør Morgan Andersen.

Spillere ut:
Mounir Hamoud
Ali Al-Habsi
Jan Derek Sørensen
Mads Timm
Øyvind Leonhardsen
Nuno Marques
Leif Gunnar Smerud
John Obi Mikel
Keijo Huusko

Spillere inn:
Espen Hoff
Dylan Macallister
Eddie Gustafsson
Magnus Powell
Ahmad Elrich (lån)
Stian Rasch
Jonathan Parr

- Kim Andre Madsen fra Grei er et stortalent. Han er bare 16 år, men kan bli god nok til å slippe til allerede denne sesongen.

Bastionen-talsmann Magnus Wattne tror Lyn gjentar 2005-prestasjonen:

- Fra i fjor er vi styrket som følge av at de mange unge spillerne har blitt ett år bedre og klokere. Samtidig er trenerteamet drivende dyktig, og har nå fått tid og ro til å utvikle lagets fremste styrke: kollektivet. Et bekymringsmoment er at vi nå «bare» har to habile keepere, mens vi i fjor hadde en keeper som var for god for Tippeligaen. Derfor tror jeg på den tredje bronsemedaljen på fem sesonger.

The happy end
Henning Berg lover iallfall maks innsats:

- Vi skal prøve å gjøre vårt beste hele tiden, gjennom 96 minutter. Vi skal jobbe for hverandre hele tiden og står på til the bitter¿til the happy end.

TV 2 Nettavisens tips: 4. plass
Plass i fjor: 3. plass

Styrker: Av klubbens norske unggutter, har bare Mounir Hamoud forlatt klubben siden fjoråret. Resten stiller en sesong sterkere og med gode Royal League-prestasjoner bak seg. Espen Hoff og Magnus Powell forsterker angrepet, og det er en fordel for laget at Mikel-sirkuset nå har kommet på avstand.

Svakheter: Stallen mangler litt bredde, og det er i skrivende stund uklart om Edu og Bala kommer tilbake. Lyn har skiftet trenere i høyt tempo de siste årene, og Henning Berg kom selv inn etter seriestart i fjor. Får Berg arbeidsro om resultatene skulle gå imot ham?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag