RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen kvoteendring fra OPEC

Sist oppdatert:
Den iranske OPEC-guvernøren Hossein Kazempur Ardebili venter ikke noen endringer på det kommende OPEC-møtet.
Det går frem av uttalelser Ardebili kom med lørdag, melder iranske medier.

- Det ser ikke ut til at OPEC's produksjonstak vil endres, selv om lavere internasjonale økonomisk vekst og økt produksjon fra non-OPEC-landene, har gitt fall i etterspørselen etter OPECs olje, sa Ardebili som er Irans faste representant i oljekartellet OPEC:

Oljeministrene i Organisasjonen av oljeeksporterende land, OPEC, skal møtes 11. september ved sitt hovedkvarter i Wien. Kartellets 11 medlemsland har de siste årene produsert for fullt, og kvotene har i realiteten kun vært en papirøvelse.

Det er kun verdens ledende oljeprodusent og OPECs ledende medlem, Saudi-Arabia som har noe reservekapasitet å snakke om. OPECs medlems land står for rundt 35 prosent av verdens oljeproduksjon.

- Når det gjelder dagens priser, så ser det ut til at politikken med at OPEC tilbyr mer enn etterspørselen vil fortsette slik at OPEC unngår å bli beskyldt for å presse opp prisene, sa Ardebili til reportere.

Iran har de siste månedene vært hovedfokus i oljemarkedet sammen med Nigeria. Det er Irans atomprogram som er årsaken til dette. Fredag ble det klart at det kan bli en lengre utsettelse før eventuelle sanksjoner kommer på plass fra FN, og dette bidro til å sende oljeprisen under 70 dollar fatet.

Iran har truet med å stoppe oljeeksporten dersom det kommer sanksjoner, men trusselen har ikke fått stor tillitt i markedet, siden oljeinntektene er et være eller ikke være for landets økonomi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere