RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen motstand mot planlagt OPEC-økning

Sist oppdatert:
Den saudiarabiske oljeministeren Ali al-Naimi sier i et intervjue i dag at det ikke er noen motstand mot forslaget om å øke OPECs produksjonskvoter med 2,5 millioner fat pr. dag
Det går frem av et intervju den arabiske avisen Hayat har publisert torsdag.

Den mektige saudiske oljeministeren sier at han er sikker på at OPEC i dag vil vedta å øke produksjonskvotene med 2,5 millioner fat pr. dag til 26 millioner fat pr. dag.

Oljeministrene i OPEC vil dag gjennomføre den offisielle delen av møtet i Beirut.

- Det er ingen motstand på konferansen til økning sier Naimi, som selv står ba forslaget.

Han avviser samtidig overfor avisen meldingene om at det skal foreligge et forslag om å suspendere kvotesystemet for en periode.

Naimi innrømmer imidlertid at OPEC eksklusive Irak har produsert mer enn kvotene, go at produksjonen har ligget rundt 36 millioner fat pr. dag så langt i år. Kvoten siden 1. april har vært på 23,5 millioner fat for de 10 medlemslandene som er omfattet av kvotesystemet.

Han mener at 26 millioner fat pr. dag er hva markedet trenger nå, men sier samtidig at det ligger fryktaktor i dagens oljepris på 10 dollar pr. fat. Et fat av referanseoljen WTI som handles i New York ligger for øyeblikket på 40,50 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere