RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STØRST: Hadde det vært valg i dag ville FRP og Høyre hatt rent flertall sammen.
STØRST: Hadde det vært valg i dag ville FRP og Høyre hatt rent flertall sammen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

- Ingen ny regjering uten Frp

Sist oppdatert:
Partileder Erna Solberg (H) sier det ikke er mulig å komme utenom Frp hvis man skal få stablet på beina en levedyktig borgerlig regjering i 2013.

Nå ber hun - ovenfor NRK - om at sentrumspartiene forholder seg til Fremskrittspartiet på en annen måte. Dette for at det skal være mulig å bygge opp et realistisk alternativ til den rød-grønne regjeringen.

- Fremskrittspartiet er et parti som er så stort og har en så stor oppslutning at man kommer ikke unna at de må være en del av et regjeringsalternativ. De må være med på en regjeringsprosess for å få til noe i regjering, sier Høyre-leder Erna Solberg til Politisk Kvarter.

KrF-leder Dagfinn Høybråten sa onsdag at de ikke-sosialistiske partiene måtte komme fram til et mer realistisk regjeringsalternativ før neste valg. Lederen var utydelig når det ble spurt om hva dette betyr for hans partis forhold til Frp.

Solberg på sin side er tydeligere.

- Hvis man mener at man skal ha et mer realistisk regjeringsalternativ, så må man også tenke gjennom hvordan man forholder seg til Fremskrittspartiet enn det sentrumspartiene totalt sett har gjort tidligere, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere