RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen renteendring før sommeren

Sist oppdatert:
Elisabeth Holvik i Skandinaviska Enskilda Banken forventer ikke at sentralbanken vil sette opp renten i neste strategiperiode. Les mer om rentebildet her
Sentalbanksjef Sven Gjedrem kunne i dag se nærmere på inflasjonstallene for februar. De viser en vekst på 0,7 prosent fra året før, og prisveksten var altså like svak som i januar.

Dette er også lavere enn anslaget fra sentralbanken selv, som har regnet med en inflasjon på 1,3 prosent.

- Det er fortsatt salg på klær og sko, sier Elisabeth Holvik i SE-Banken til iMarkedet.no. Hun har tidligere jobbet i Norges Bank men innehar nå jobben som sjeføkonom for Svenska Enskilda Bankens kontor i Norge.

Hun sier til iMarkedet.no at de siste inflasjonstallene ikke borger for en renteoppgang i Norge med det første som følge av at den underliggende prisveksten i Norge er lav. Holvik sier videre at det var sterk vekst i handelen, men at SSB peker på at veksten i forbruket siste kvartal i stor grad kom fra bilkjøp.

- Stor andel av privat konsum gikk sist kvartal til bil, og da blir presset på andre varer og tjenester mindre, sier Holvik.

Hun mener at det vil være vanskelig for Gjedrem å argumentere for høyere renter i neste strategiperiode, som går fra mars til juni. Årsaken er rett og slett den lave inflasjonen som er handlingsparameter nummer en for Gjedrem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere