- Ingen tvil om at dette var terror

Foto: Overvåkingsbilder (Ap)

Det hvite hus betegner det mislykkede angrepet i New York som et terrorforsøk.

- Bilbombeforsøket på Times Square i New York denne helgen, bør bli kategorisert som et terrorangrep, sier talsmann i Det hvite hus, Robert Gibbs, melder Reuters.

- Jeg mener at alle som har den type materiale som var i bilen på Times Square, har til hensikt å terrorisere. Og jeg mener at hvem enn som gjorde dette, bør kategoriseres som en terrorist, sier Gibbs.

Fremskritt
Den amerikanske justisministeren Eric Holder sier at politiet har gjort fremskritt i etterforskningen, men ønsker ikke å utdype hva dette innebærer.

Etterforskerne har blant annet avhørt personen som bilen sto registrert på, men han anses av uklare grunner ikke for å være en mistenkt, melder nyhetsbyrået AP.

Les også: Er dette bombemannen?
Les også: Jakter på Times Square-mistenkt

Visepolitikommissær i New York, Paul Browne, bekrefter at politiet fortsatt leter etter personen som kjørte bilen, som er av type Nissan Pathfinder.

Ukjent mann
Politiet forsøker også å komme i kontakt med en hvit mann i 40-årene, som ble fanget opp av et overvåkingskamera i nærheten av bilbomben. Mannen skal ha oppført seg mistenkelig.

Taliban skal ha påtatt seg ansvaret for det mislykkede terrorangrepet, men politiet sier de ikke har noen mulighet til å verifisere dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.